KALESIJA

Defileom boraca sa zastavama ratnih jedinica obilježen Dan Armije RBiH

Mi smo bili pripadnici časne Armije i toga se ne smijemo stidjeti, kaže Džafić

Fena

Položili cvijeće na spomen obilježje

Foto: Fena


U organizaciji Jedinstvene organizacije boraca Općine Kalesija danas je u povodu 15.aprila - Dana Armije RBiH, upriličen defile boraca sa zastavama ratnih jedinica ulicama Kalesije, a nakon toga delegacije Općine Kalesija predvođene općinskim načelnikom Seadom Džafićem, predstavnici JOB-a, kalesijske policije i civilnih žrtava rata položili su cvijeće i proučili Fatihu poginulim šehidima i borcima Armije RBiH.

- Mi smo bili pripadnici časne Armije i toga se ne smijemo stidjeti. Kao prvom čovjeku općine žao mi je što danas s nama nisu bili svi zajedno predstavnici boračkih organizacija da skupa obilježimo Dan armije - rekao je načelnik Općine Kalesija Sead Džafić.

On je sa svojim pomoćnicima i predstavnicima Koordinacije boračkih organizacija s područja općine Kalesija položio cvijeće na centralno spomen obilježje.

Predjednik Organizacije demobilisanih boraca Kalesija Mirzet Alić istakao je da je dogovoreno da se u svim općinama i gradovima u 9 sati položi cvijeće na spomen obilježja što su oni i ispoštovali.

Više o temi Kalesija

REALIZACIJA PROJEKTA
U Kalesiji se gradi zgrada za povratnike
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na