U 2021. GODINI

Oko 25 kilometara saobraćajnica u KS bit će rekonstruisano i izgrađeno

Pored toga, bit će izvršene sanacije mrežastih pukotina, nivelisanje šahtova i ulegnuća, saopćeno je

A. K.

Adnan Šteta, ministar saobraćaja KS

Foto: Služba za protokol i press KS


Programom održavanja, rekonstrukcije i izgradnje saobraćajnica na području Kantona Sarajevo za 2021. godinu, koji je usvojila Vlada Kantona Sarajevo, predviđena je realizacija 52 projekta, od čega se njih 23 odnose na izgradnju i rekonstrukciju saobraćajnica, a 29 ih se tiču rehabilitacije i investicionog ulaganja.

Ukupna dužina saobraćajnica koje će biti tretirane kroz radove izgradnje, rekonstrukcije i rehabilitacije je oko 25 kilometara.

- Ove godine Ministarstvo saobraćaja, zajedno sa Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo, planira značajne intervencije održavanja na području Kantona. Te intervencije će uključivati pojačano investiciono održavanje na zamjeni dotrajale i oštećene saobraćajne signalizacije, ali i dopunu one koja nedostaje - rekao je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Pored toga, bit će izvršene sanacije mrežastih pukotina, nivelisanje šahtova i ulegnuća, ugradnja zaštitnih odbojnih ograda, te druge aktivnosti i radovi tekućeg održavanja.

Održavanje će se obavljati na kompletnoj mreži saobraćajnica koja je dužine 300 kilometara.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na