OGRADIO SE

Grujičić: Izbor Durakovića na čelo Skupštine u Srebrenici neće donijeti ništa dobro

Želim naglasiti da odgovornost moraju preuzeti oni koji su dali glas za ovaj prijedlog, kazao je

Grujičić: Smatram da je ovaj prijedlog loš za sveukupnu političku klimu u Srebrenici. Agencije

A. K.

15.4.2021

Nakon što je Ćamil Duraković  izabran za predsjednika Skupštine u Srebrenici, tenzije oko njegovog izbora se ne smiruju.

U saopćenju upućenom javnosti načelnik ove općine, Mladen Grujičić, kazao je kako izbor Durakovića smatra lošim za sveukupnu političku klimu u Srebrenici.

- Kao odgovoran političar želim da se javno ogradim od jučerašnjih dešavanja na sjednici Skupštine Općine Srebrenica i izbora Ćamila Durakovića za predsjednika Skupštine. Smatram da je ovaj prijedlog loš za sveukupnu političku klimu u Srebrenici i da neće ništa dobro donijeti - rekao je Grujičić.

Na preuzimanje odgovornosti je pozvao one koji su dali glas za ovaj prijedlog.

- Čovjek koji je odgovoran za destabilizaciju naše općine i stvaranje jaza između građana iz oba naroda, manipulator koji je svojim zalaganjem doprinio da iz reda njegovog naroda izgube najmanje tri odbornika, ne smije nositi ovu odgovornu funkciju i voditi lokalni parlament. Želim naglasiti da odgovornost moraju preuzeti oni koji su dali glas za ovaj prijedlog, a prije svega Srbi - navodi načelnik Srebrenice.

Izbor Durakovića je, navodi Grujičić, šamar njemu kao načelniku.

- Ovo je šamar meni kao načelniku, svim građanima Srebrenice, odbornicima koji nisu podlegli pritiscima i ucjenama, a posebno srpskom narodu. Pozivam one koji odlučuju u našoj Skupštini da preispitaju ovaj prijedlog i da na čelo Skupštine postave osobu koja će raditi u interesu svih građana i na ekonomskom prosperitetu naše općine. Ćamil Duraković nije ta osoba i pokazao je to više puta u svojim istupima - navodi se u saopćenju načelnika Srebrenice Mladena Grujičića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.