HELIKOPTEROM IZ BANJA LUKE

Nakon petogodišnje borbe za potomstvo Đurđina dobila blizance, stigli su u Trebinje

Otac Predrag dodaje da je od prije 42 dana najsretniji čovjek na svijetu.

Piše: P. Mucović

15.4.2021

Đurđina sa blizancima stigla u Trebinje iz Banja Luke. P. Mucović

Đurđina Vukićević iz Trebinja zajedno sa svojim blizancima Viktorijom i Vukom, koje je dobila putem vantjelesne oplodnje, nakon petogodišnje borbe za potomstvo, stigla je danas u Trebinje Helikopterskim servisom RS iz Banja Luke.

Đurđina, se sa suzama u očima zahvalila Udruženju "Bebe", Helikopterskom servisu RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci na pomoći da ostvari svoj višegodišnji san.

- Veliko hvala svima, uzbuđena sam, nisam ni svjesna da smo konačno došli kući, sa našom djecom. Pola godine, od prvog novembra sam bila zatvorena među četiri zida u Kliničkom centru zbog održavanja trudnoće, bilo je teško ali se sve isplatilo - ističe Đurđina.

Otac Predrag dodaje da je od prije 42 dana najsretniji čovjek na svijetu.

- Viktorija i Vuk su naše najveće blago, presrećan sam jer su se naše želje ostvarile nakon pet godina borbe sa sterilitetom - navodi Predrag, koji je tek u Trebinju prvi put vidio svoju djecu.


Timska podrška

Srećnu porodicu na heliodromu u Zasad polju dočekali su predstavnici gradske uprave na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Draženom Boškovićem, predsjednik Udruženja porodica sa problemom steriliteta "Bebe" Snežana Misita sa mamama i bebama iz ovog udruženja, te Valerija Lakić, direktor trebinjske filijale Fonda zdravstvenog osiguranja RS.

Prema riječima Snežane Misita nove bebe stigle su u Trebinje upornošću Đurđine i njenog supruga Predraga, ali i zahvaljujući podršci i pomoći brojnih institucija i u pandemiji virusa korona.

- Naši Vukićevići su pet godina bili u braku, uspjela im je prva vantjelesna oplodnja, koju je finansirao Fond zdravstvenog osiguranja RS. Ovo je timska podrška, gradske uprave, Bolnice Trebinje, Doma zdravlja Trebinje, kao i institucija na republičkom nivou - pojasnila je Misita dodavši da Udruženje ima 146 beba i 250 parova u Hercegovini.



Čestitke roditeljima

Porodici Vukićević je novorođene bebe, u ime gradske uprave, čestitao Dražen Bošković, zamjenik gradonačelnika Trebinja, koji je istakao da je u ovoj godini u gradskom budžetu planirano duplo više sredstava za pronatalitetnu politiku nego prošle godine.

- Čestitam vam na najljepšem daru koji ste dobili. Grad Trebinje realizuje nekoliko mjera koje se tiču podrške porodici i pronatalitetne politike i jedna od tih mjera su i doznake za besplatnu vantjelesnu oplodnju. Od 2017. godine nijedan zahtjev nije odbijen i nastavićemo da pružamo podršku svim parovima koji imaju poteškoća. U ovoj godini u budžetu je planiran iznos od 60.000 KM za vantjelesnu oplodnju, što je 50 posto više nego prošle godine - istakao je Bošković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.