ODBOR ZA JAVNA PRIZNANJA

Počasni građanin KS Erik Larson, plaketa i advokatu Ifetu Feragetu

Za počasnog građanina KS proglašava se Eric Larson kojem se dodjeljuje Povelja KS za izuzetan doprinosu prevenciji i borbi protiv korupcije

M. Aš.

Feraget i Larson: Priznanja Kantona Sarajevo

Foto: Avaz


Odbor za javna priznanja KS dostavio je prijedlog dodjele priznanja i plaketa KS koje bi Skupština KS trebala verificirati na sjednici 27. aprila.

Za počasnog građanina KS proglašava se Eric Larson kojem se dodjeljuje Povelja KS za izuzetan doprinosu prevenciji i borbi protiv korupcije, nesebičnog zalaganja u provođenju i nadogradnji antikorupcijskog sistema u KS. U obrazloženju je navedeno da je Larson od jula 2020. godine američki pravni savjetnik u Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom.

Plaketa KS bit će dodijeljena Ifetu Feragetu za izuzetan doprinos bh. društvu u oblasti pravosuđa, za iskazanu odgovornost i nesebično zalaganje u borbi za istinu i pravdu, te očuvanje pravnih i moralnih principa. U obrazloženju se navodi da je Feraget jedan od simbola teške, ali iskrene borbe i njegov doprinos građanskoj zajednici je veliki i potvrđen je javnim mnijenjem.

Plaketa KS za doprinos razvoju KS u oblasti privrede i društveno odgovorno poslovanje dodjeljuje se na firmi Mih BH čiji je vlasnik Hajriz Brčvak. Osim društveno odgovornog poslovanja u okviru kompanije posluje i humanitarna fondacija “Hemias” koja provodi različite akcije pomoći ugroženom stanovništvu.

Plaketa KS dodjeljuje se Taekwondo savezu BiH za dugogodišnje uspješno djelovanje, izuzetna postignuća i nemjerljiv doprinos razvoju sporta u KS i afirmaciji države BiH.

Plaketa KS posthumno će biti dodijeljena Belmi Šoljanin za izuzetan doprinos u širenju ideje humanosti, za iskazanu predanost u nastojanju da svojim filantropskim djelovanjem i zalaganjem pruži značajnu podršku zdravstvenom sistemu KS u oblasti materinstva. Podsjećamo, Šoljanin je preminula od koronavirusa u avgustu 2020. godine, i iza nje je ostalo troje djece i suprug

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na