TRAVNIK

Poticaj za frizerski salon: Sin novog načelnika Travnika dobio 11.000 KM

Jedan od onih koji će dobiti ova sredstva je i Ismar Dautović, sin od novoizabranog načelnika Travnika Kenana Dautovića (SDA)

D. H.

Kenan Dautović

Foto: Arhiv


U prostorijama Općine Travnik, danas je upriličeno potpisivanje Ugovora o dodjeli grant sredstava sa jedanaest mladih poduzetnika, koje je EU finansijski podržala u osnivanju startup preduzeća kroz projekat „TREIN – mreža poduzetništva i inovacija Travnik“, koji se sprovodi se u okviru EU4Business programa – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju.

TREIN“ implementira Lokalno partnerstvo za razvoj poduzetništva Travnik kojeg čine: Općina Travnik-vodeći partner, REZ Agencija (Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH), Služba za zapošljavanje KSB, Centar za edukaciju mladih Travnik (CEM), Sveučilište/Univerzitet „Vitez“ u Travniku i Nobil.o.o. Nova Bila.

Mladi poduzetnici će, pored finansijske podrške u iznosu od po 10.865 KM, kroz biznis inkubator BeeZone, dobiti i savjetodavnu, odnosno mentorsku podršku tokom prve godine djelovanja, kako bi se mogli nositi sa svim zahtjevima tržišta.

Jedan od onih koji će dobiti ova sredstva je i Ismar Dautović, sin od novoizabranog načelnika Travnika Kenana Dautovića (SDA).

  • Spisak najbolje ocijenjenih kandidata

    Spisak najbolje ocijenjenih kandidata

    Foto: Screenshot


Više o temi Kenan Dautović

LOKALNI IZBORI
Travnik: Kenan Dautović proglasio pobjedu
NA VRH

Podijeli članak na