REAKCIJE

SDA Ilidža o načelniku Muzuru: Slovi za velikog ljubitelja svadbi, nije mu se mrsko uhvatiti ni mikrofona

Načelnik je postao vlasnik skupocjenog Mercedesa, a i radovi na kući su, nakon dugo vremena, nastavljeni, naveli su iz SDA Ilidža

SDA o Nerminu Muzuru. Avaz

Fu. M.

16.4.2021

Općinski odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Ilidža reagirao je saopćenjem za javnost povodom današnje konferencije za medije načelnika Ilidže Nermina Muzura.

Njihovu reakciju prenosimo u cijelosti:

- Nakon 100 dana mandata, načelnik Općine Ilidža danas je održao press konferenciju. Slušajući istu, moglo se reći da se radi o krajnje čudnom događaju, kojem vjerovatno ni sama "zvijezda" predstave nije baš bio siguran svrhe. Kako svjedoče njegove dojučerašnje kolege iz SDA, načelnik Muzur slovi za velikog ljubitelja svadbi, kao i drugih veselja, na kojima mu nije strano ni uhvatiti se mikrofona i zapjevati. Vjerovatno je zbog toga, pogođen mjerama koje provodi krizni štab, nedostatak svadbenog mikrofona odlučio zamijeniti onim na press konferenciji.

Donedavni komercijalista

S druge strane, nameće se još jedna od opcija: možda se konačno, proganjan sve češćim pitanjima građana o tome gdje se izgubio nakon izborne noći, odlučio oglasiti i uvjeriti ih da je ipak živ i da je sa njim sve uredu.

U prvih 100 dana mandata, Muzura smo mogli vidjeti svugdje osim na njegovom radnom mjestu. Tako je, sa svojim partijskim kolegama, u jeku najvećeg udara trećeg vala pandemije korona virusa, otputovao na ekskurziju u Tursku, a poslije toga u više navrata na predizborne aktivnosti u Travnik i Ustikolinu. Razumijemo da je načelnik Muzur, kao donedavni komercijalista i direktor Turističke zajednice KS, navikao na česta putovanja i da ga ne drži mjesto, ali građani Ilidže nisu birali turističkog vodiča, nego odgovornu osobu koja će rješavati njihova egzistencijalna pitanja. Da li u nedostatku znanja, ili usljed tek naknadnog shvatanja šta zapravo znači pozicija općinskog načelnika, Nermin Muzur se bavi svime, osim stvari za koje je zaista izabran i za koje se obavezao da će ih raditi.

Mi mu želimo puno sreće

Pored svega gore navedenog, poražavajuća je činjenica da načelnik općine od početka svog mandata do danas nije primio gotovo nijednu stranku, izuzev onih s kojima je rodbinski ili partijski povezan. Mi u SDA smo duboko svjesni kapaciteta i znanja gospodina Muzura, ali se, nažalost, u to iz dana u dan uvjeravaju i stanovnici općine Ilidža. Kroz daljnji rad u Općinskom vijeću Ilidža, SDA će nastojati da bude konstruktivna i dobronamjerna opozicija, ali samo onoliko koliko nam to vladajuća klika, okupljena oko Nermina Muzura, bude dozvoljavala. Iskreno se nadamo da će bahato ponašanje i kršenje procedura, kakvo se desilo prilikom donošenja budžeta za 2021. godinu, biti dio prošlosti. Mi ćemo nastaviti da budemo glas naroda i u tome nas nećete moći spriječiti.

P. S. Ipak, u prvih 100 dana, nije sve tako crno i neproduktivno. Naime, načelnik je postao vlasnik skupocjenog Mercedesa, a i radovi na kući su, nakon dugo vremena, nastavljeni. Mi mu želimo puno sreće, u nadi da je vozilo prijavio Uredu za borbu protiv korupcije, te da je kuća ostala u gabaritima predviđenim građevinskom dozvolom - naveli su iz SDA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.