OTKUP VOĆA I POVRĆA

Novi uspjeh kompanije "Bingo", nastavljena saradnja sa „Janja Plodom“ i „Agrofarmerom“

U ovoj godini "Bingo" će otkupiti više od 5.000 tona voća i povrća

Piše: E. N.

17.4.2021

U trgovinama voće i povrće iz Janje. Avaz

Predstavnici kompanije "Bingo"  održali su sastanak sa poljoprivrednim proizvođačima iz Semberije, predstavnicima firme "Janja Plod" d.o.o. i Poljoprivredne zadruge "Agrofarmer" Janja.

Tema sastanka bio je osvrt na proteklu godinu i proširenje višegodišnje saradnje kada je u pitanju otkup kultura za predstojeću sezonu za "Bingovu" maloprodaju, ali i industrijsku proizvodnju.

Proces otkupa voća i povrća za maloprodaju "Bingo" vrši uglavnom preko kompanije "Janja Plod" , koja sarađuje sa 50 kooperanata sa područja Semberije. U trgovinama je većinom zastupljeno sezonsko voće i povrće koje tu uspijeva.

Otkup kultura za potrebe proizvodnje Fabrike „Semberka“ "Bingo" radi preko Poljoprivredne zadruge "Agrofarmer" Janja, koja sarađuje sa 85 kooperanata iz iste regije. S obzirom na to da od 2017. godine "Bingo" finansira sjetvu industrijskog krompira sorte opal i paštrnjaka u vidu kupovine sadnog materijala i neophodne prihrane te sve prinose otkupljuje po ugovorenoj cijeni, taj proces predstavlja svojevrsnu sigurnost za stanovništvo ove regije.

Zadovoljstvo saradnjom s kompanijom "Bingo" izrazili su svi prisutni poljoprivrednici, kao i Esad Šukilović, direktor "Janja Ploda", firme koja se bavi proizvodnjom, otkupom i prodajom voća i povrća za maloprodaju.

Istaknuo je da saradnja s "Bingom" traje šest godina, od kada su za potrebe "Bingo" trgovina osigurane velike količine voća i povrća proizvedenog u Semberiji. U ovoj godini "Bingo" će otkupiti više od 5.000 tona raznih kultura.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.