KULTURA

Predstavljena knjiga o razbijanju predrasuda o djeci s teškoćama u razvoju

Knjigu su predstavile magistrica hrvatskog jezika i književnosti Marija Pavković koja je govorila o stručnom dijelu sadržaja knjige

Sa promocije. Fena

Fena

18.4.2021

Kulturno informativni centar Tomislavgrad i Matica hrvatska Čitluk organizirali su sinoć u Tomislavgradu predstavljanje knjige "Krijesnice", čiji su autori osobe s invaliditetom, njihovi roditelji i stručnjaci koji im pomažu u svakodnevnoj borbi za napredak.

Knjigu su predstavile magistrica hrvatskog jezika i književnosti Marija Pavković koja je govorila o stručnom dijelu sadržaja knjige dok je u ime uredništva o nastanku knjige prezentirala Antea Bagarić.

Bagarić je kazala da knjiga "Krijesnice" ima za cilj podizati razinu svijesti o osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju, rušiti diskriminaciju i poticati razumijevanje, prihvaćanje i empatiju prema toj populaciji.

"Knjiga se sastoji od 91 životne priče koju pišu osobe s invaliditetom, djeca s teškoćama u razvoju, njihova braća i sestre, roditelji, prijatelji, stručnjaci, studenti. Na kraju knjige uz dvije recenzije može se pronaći kazalo ispravne terminologije i bonton ponašanja prema osobama s invaliditetom", kazala je Fenu Bagarić.

Tijekom promocije uz Anđelku Franjičić koja je čitala ulomke knjige priređen je i glazbeni program u kojem su nastupili Karla Radoš, Marija Nevistić i Stipan Ćurčić-Ćipa.

Prihod od prodaje knjiga ide za pomoć i podršku osobama s invaliditetom i djeci s poteškoćama u razvoju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.