HUMANA AKCIJA

Članovi ISS Zenica spasili povrijeđenog labuda iz rijeke Bosne

Labud je trenutno udomljen u Zoo vrtu Smetovi gdje će biti na daljem liječenju i oporavku od zadobivene povrede

Članovi ISS-a Zenica s povrijeđenim labudom. ISS Zenica

Piše: B. C.

18.4.2021

Na poziv građana naselja Pehara i Kanala danas su članovi Interventne spasilačke službe (ISS) Zenica intervenirali su u spašavanju povrijeđenog labuda na rijeci Bosni

- Već duže vrijeme labud je ostao sam bez svojih partnera koji su uljepšavali obale rijeke Bosne u gradu Zenica. U namjeri nekih zlonamjernih ljudi da ga uhvate ili ulove, ovom lijepom i bespomoćnom labudu je slomljeno lijevo krilo - navedeno je u saopćenju ISS-a.

Članovi ISS -a u današnjoj akciji uz pomoć čamca i drugih sredstava uhvatili su labuda i odvezli do veterinarske stanice gdje će mu biti ukazana potrebna pomoć.

- Trenutno je udomljen u Zoo vrtu Smetovi gdje će biti na daljem liječenju i oporavku od zadobijene povrede. Po potpunom izliječenju labud će biti pušten i slobodan da plovi na rijeci Bosni. Zahvaljujemo se svim članovima Interventne spasilačke službe koji su učestvovali u ovoj humanoj akciji - navodi se u saopćenju.


INTERVENTNA SPASILACKA SLUZBA ZENICA U AKCIJI SPASAVANJA POVRIJEĐENOG LABUDA Na poziv gradana naselja Pehara i Kanala...

Objavljuje ISS - Interventna Spasilačka Služba ZenicaNedjelja, 18. travnja 2021.
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.