BORBA ZA ŽIVOT

Brat "Zlatnog ljiljana" koji je preživio brutalni napad medvjeda za "Avaz": Sulejman je u komi, ali jak je on, izdržat će

Sulejmanu Huseinbegoviću prva pomoć je ukazana u Urgentnom centru Opće bolnice Konjic, gdje su mu ljekari konstatirali prijelom obje ruke te više ugriza i razderotina

Huseinbegović: Brat će se brzo oporaviti. Nova BH

Piše: A. Aljimi

20.4.2021

Nakon stravičnog napada razjarenog medvjeda na Sulejmana Huseinbegovića (53), inače dobitnika najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“ u selu Repovci kod Konjica, njegovo zdravstveno stanje i dalje je teško, ali nije životno ugrožen, potvrdio nam je njegov brat Edin u telefonskom razgovoru.


- Još je u KCUS-u. Doktori su uradili šta su trebali. On je još u komi. Stabilan je i ljekari su rekli da nije životno ugrožen. Komšija koji ga je transportovao do bolnice dao je policiji izjavu. Moram se pobrinuti za ovce i sada mu ne mogu otići u posjetu, niti kući. Brzo će se oporaviti, jak je on. Policija je na licu mjesta obavila uviđaj. Uzeli su informacije o tome kako ga je medvjed napao i kako je zatečen povrijeđen – kratko je za portal "Avaza" kazao Edin Huseinbegović.


Sulejman Huseinbegović: Preživio brutalan napad medvjeda. Avaz

Podsjećamo da je Sulejmanu prva pomoć ukazana u Urgentnom centru Opće bolnice Konjic, gdje su mu ljekari konstatirali prijelom obje ruke te više ugriza i razderotina. Također je zadobio povrede lica i grudi, te je po prijemu u KCUS odmah operiran, a hirurška intervencija je trajala više od sedam sati. U borbi na život i smrt sa medvjedom bosanski gazija s nadljudskom snagom izašao je kao pobjednik.


Mještani Repovaca koji nakon napada životinje na Sulejmana žive u strahu, očekuju da će vlast Konjica donijeti odluku da se podignu svi lovci i ubiju medvjeda.


Huseinbegović je rođen 10. januara 1968. u Repovcima kod Konjica, a „Zlatni ljiljan“ za izuzetnu hrabrost dobio je 1994. kao pripadnik 45. lahke brigade Armije RBiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.