PORUKE

Husein ef. Kavazović: Bošnjaci moraju biti mobilni, obazrivi i da prate šta se događa

Svi se trebamo dozvati pameti i ujediniti naše snage da to zlo odbijemo od sebe i od svih građana Bosne i Hercegovine, kazao je reis Kavazović

Husein ef. Kavazović. Avaz

MINA

20.4.2021

Ono što se u posljednjih dana događa u Bosni i Hercegovini, pa i posljednjih mjeseci, stanje je koje upozorava da se ponovo u nekim krajevima naše domovine Bosne i Hercegovine aveti prošlosti pomalo bude, oživljavaju, dobijaju na intenzitetu - izjavio je danas u Foči reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef- Kavazović.

Kavazović u Foči. MINA

Upozorio je da svi Bošnjaci moraju biti mobilni, obazrivi i da prate  šta se događa, da ukazuju na to zlo, upiru prstom i da ne šute o onome što se događa.

- Mislim da je šutnja ohrabrivanje tih snaga koje žele ponovo vratiti povijest pred naše oči da je gledamo tešku i krvavu. Svi se trebamo dozvati pameti i ujediniti naše snage da to zlo odbijemo od sebe i od svih građana Bosne i Hercegovine i to je jako važno - kazao je Kavazović.

Kavazović u Foči. MINA

U toku svoje posjete Foči reisu-l-ulema u BiH, Husein. ef. Kavazović prisustvovao je na mukabeli u Aladža džamiji u kojoj je i sam učestvao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.