MINISTAR O VAKCINACIJI

Vranić: Sve funkcioniše bez problema, građani su zadovoljni

Pohvalio bih medicinsko osoblje koje je dobro uigrano, rekao je on

Haris Vranić. A. Čengić

Piše: A. Čengić

21.4.2021

Ministar zdravstva Haris Vranić obišao je vakcinalne punktove u Zetri, nakon čega je dao izjavu za novinare. Kazao je da je do 10:30 sati vakcinisano 350 građana starijih od 75 godina i da je sve protiče bez problema.

Bila je određena bojazan da li će to funkcionisati sa IT sektorom, savršeno je funkcionisalo. Do pola 11 smo vakcinisali 300, 350 ljudi. Brzo je išlo, efikasno, bez problema. Proces protiče brzo i bez ikakvih problema i sa ponosom mogu reći da smo posao odradili u najboljem mogućem redu - rekao je Vranić.

Pohvalio je čitavu ekipu koja sudjeluje u ovom procesu.

- Ova čitava ekipa je uradila posao, u najboljem mogućem redu. Pohvalio bih medicinsko osoblje koje je dobro uigrano, IT sektor i sve ostale koji su pomogli. Novinari su redovno izvještavali o svemu, pratili sa dozom razumijevanja i objektivnosti - poručio je ministar zdravstva KS.

Poručio je građanima da ne dolaze bez prijave, jer to oduzima vrijeme. Sutra je planirana vakcinacija do 2.000 građana.

- Ovo je bio prvi dan vakcinacije gdje smo imali građane koji imaju preko 80 godina i najteže pacijente. Obišao sam ih i svi imaju samo riječi hvale za organizaciju. Poručio bih građanima da se prijave i da ne dolaze mimo prijave zbog toga što nam to odvlači vrijeme za vakcinaciju. Mi planiramo sutra vakcinisati oko 1.500 do 2.000 građana - kazao je i dodao da će se nakon vakcinacije ove grupe  stanovništva, ukoliko ostane vakcina, vakcinisati stariji od 65 godina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.