AVAZ SAZNAJE

Slučaj "Memić": Tužilaštvo BiH tražit će još dva mjeseca pritvora za Dupovca i Mutapa, postoje novi osumnjičeni za skrivanje dokaza

Kako saznaje "Dnevni avaz" postupajući tužilac podnijet će prijedlog pritvora da se i osobama na koje je proširena istraga odredi također pritvor

Miralem Aščić

Dupovac i Mutap: Uhapšeni 1.februara

Foto: Sud BiH


Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputit će najkasnije u ponedjeljak prijedlog Sudu BiH da se osumnjičenima Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu, koji se sumnjiče za organizirani kriminal, odnosno prikrivanje i zataškavanje ubistva mladića Dženana Memića produži pritvor još za dva mjeseca, saznaje "Avazov" portal.

Njima je krajem februara produžen pritvor za dva mjeseca, a ističe im 30. aprila. Oni se nalaze u pritvoru u Vojkovićima.

Dupovcu i Mutapu pritvor je određen najprije 1. februara, a zatim i 26. marta, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili prikrivati dokaze, ali i zbog uznemirenja javnosti.

Zijada Mutapa, oca Alise Mutap, bivše djevojke ubijenog Dženana Memića, s kojim je u vrijeme nesretnog događaja bila u Velikoj aleji na Ilidži, i Dupovca, bivšeg šefa Odjela za saobraćajne nesreće MUP-a KS, SIPA je, podsjećamo, uhapsila 1. februara po naredbi Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH najavilo je proširenje istrage još na nekoliko osoba i, kako saznaje "Dnevni avaz", postupajući tužilac podnijet će prijedlog pritvora da se ovim osobama također odredi pritvor.

Kako je naveo tužilac Ćazim Hasanspahić, već je pet svjedoka do sada zatražilo zaštitu. 

Uskoro će Tužilaštvo saopćiti za koje će osobe tražiti određivanje pritvora, a osumnjičene su za sakrivanje dokaza.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na