CIK BIH

Utvrđeni rezultati prijevremenih izbora za načelnike općina Travnik i Foča

Dani 23., 24. i 25.04.2021. godine su tri dana za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića

Fu. M.

Održani prijevremeni izbori

Foto: Ilustracija


Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj hitnoj sjednici donijela odluke kojim su utvrđeni rezultati prijevremenih izbora za načelnika Općine Travnik i načelnika Općine Foča održanih 11. aprila.

- Dani 23., 24. i 25.04.2021. godine su tri dana za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića.  U skladu sa članom 6.9 stav (1) i (2) Izbornog zakona BiH protiv odluka o utvrđivanju i objavljivanju rezultata prijevremenih izbora za načelnika općine u Travniku i Foči (FBiH) može se putem Centralne izborne komisije BiH podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH  u roku od dva dana od dana objave odluke na web stranici Centralne izborne komisije BiH - navode u saopćenju.

Zahtjevi za ponovno brojanje glasačkih listića, prigovori na objavljene utvrđene rezultate i žalbe se dostavljaju isklučivo putem fax aparata na broj 033/251-329, elektronskom poštom na e-mail adresu [email protected] ili lično u sjedište Centralne izborne komisije BiH (Sarajevo, ul. Danijela Ozme 7).

Protokol Centralne izborne komisije BiH će raditi i u dane vikenda 24. i 25.04.2021. godine u vremenu od 08 do 16 sati navode iz CIK-a.

Više o:

CIK BIH Foča Travnik
NA VRH

Podijeli članak na