NAKON PRIJAVE GRAĐANA

Vijeće ministara dostavit će SIPA-i dokumentaciju o nabavci vakcina

Državna agencija za istrage i zaštitu je zatražila dokumentaciju o nabavci vakcina, počevši od 18. septembra 2020. godine

A. Č.

SIPA traži informacije i dokumentaciju o preduzetim mjerama i aktivnostima

Foto: Avaz


Vijeće ministara BiH dostavit će Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) informacije i dokumentaciju o preduzetim mjerama i aktivnostima u vezi sa pandemijom Kovida-19 u BiH, uključujući i preduzete mjere osiguranja i nabavke vakcina potrebnih za imunizaciju stanovništva BiH protiv koronavirusa.

Ministarstvo civilnih poslova će u saradnji sa institucijama koje su učestvovale u postupku osiguranja i nabavke vakcina potrebnih za imunizaciju stanovništva BiH protiv koronavirusa pripremiti i Generalnom sekretarijatu Vijeća ministara BiH dostaviti informaciju sa svim relevantnim dokumentima u vezi sa postupkom osiguranja i nabavke vakcina potrebnih za imunizaciju stanovništva BiH protiv Covida-19.

Državna agencija za istrage i zaštitu je, postupajući po zahtjevu Tužilaštva BiH, nakon prijave grupe građana, zatražila od Vijeća ministara BiH određenu dokumentaciju o nabavci vakcina, počevši od 18. septembra 2020. godine.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na