BRČKO

Iljazović se javno izvinio zbog izjave da bi "najradije bacio bombu na sve ljude koji su sjedili na svečanoj sjednici"

Iskreno mi je žao što se moja izjava krivo protumačila i izazvala bojazan među građanima , kazao je Iljazović

Abdulah Iljazović. Facebook

Srna

22.4.2021

Poslanik stranke "Narod i pravda" u Skupštini Brčkog Abdulah Iljazović uputio je danas javno izvinjenje svim građanima distrikta, zvaničnicima i predstavnicima svih nivoa vlasti u ovom mjestu, kao i supervizoru Majklu Skenlanu zbog njegove, kako je naveo, nespretne izjave da bi "najradije bacio bombu na sve ljude koji su sjedili na svečanoj sjednici održanoj 8. marta".

- Iskreno mi je žao što se moja izjava krivo protumačila i izazvala bojazan među građanima Brčko distrikta, jer sam prilikom prvog medijskog nastupa uživo izjavio nešto što uopšte nisam mislio doslovno tako, nego sam iskoristio taj izraz kako bih opisao haotično stanje prouzrokovano lošim vođenjem distrikta - navedeno je saopćenju.

Pripadnici Specijalne jedinice brčanske policije pojačano obezbjeđuju zgradu Doma kulture u kojoj su smještene prostorije Skupštine distrikta nakon ove Iljazovićeve izjave.

Iljazović, koji je 2017. godine uhapšen i optužen za trgovinu drogom, u petak, 16. aprila je povodom prijetnji izrečenih u emisiji brčanske HIT televizije saslušan u Policiji distrikta.

- Kad sam prvi put bio na svečanoj sjednici, povodom 8. marta i kada sam ušao u Dom kulture, prvo što sam pomislio kad sam vidio sve one ljude, trebalo bi ovdje baciti jednu bombu, da se sve riješi ovo. To je bila moja prva pomisao. Zamislite kakvi su ljudi tamo - rekao je Iljazović u emisiji u četvrtk, 15. aprila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.