U MJESTU KNEŽINA

"Merhamet" otvorio povjereništvo za općinu Sokolac i podijelio pakete, hurme i somune

Cilj otvaranja "Merhametovog" povjereništva na ovom području je pružanje pomoći našim povratnicima, kao i svim ljudima koji su u stanju socijalne potrebe, rekao Vrbanjac

A. J.

23.4.2021

Ovo povjereništvo djelovat će u sklopu Regionalnog odbora "Merhameta" Sarajevo - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Muslimansko dobrotvorno društvo "Merhamet" danas je otvorilo svoje povjereništvo u općini Sokolac, sa sjedištem u mjestu Knežina. Ovo povjereništvo djelovat će u sklopu Regionalnog odbora "Merhameta" Sarajevo, a vodit će ga Samir Osmić.

- Cilj otvaranja "Merhametovog" povjereništva na ovom području je pružanje pomoći našim povratnicima, kao i svim ljudima koji su u stanju socijalne potrebe. Namjera nam je da kontinuirano pomažemo socijalno ugrožene porodice u općini Sokolac, kao što to radimo širom Bosne i Hercegovine. Otvaranje "Merhameta" na ovom području inicirali su sami povratnici. Mi smo sa zadovoljstvom uslišili njihovu  želju - kazao je predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac prilikom zvaničnog otvaranja povjereništva za područje općine Sokolac.  

Povodom otvaranja povjereništva ove humanitarne organizacije, Regionalni odbor „Merhameta“ Sarajevo podijelio je prehrambene pakete za 100 socijalno ugroženih porodica, 500 kilograma hurmi i 200 ramazanskih somuna.

Današnjem skupu su, osim predsjednika Kenana Vrbanjca, prisustvovali i direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Sarajevo Munib Bujak i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Knežina Sead ef. Drinjak.

Munib Bujak je naglasio je da će Regionalni odbor "Merhameta" Sarajevo napraviti analizu potreba stanovništva u općini Sokolac i, shodno tome, prilagoditi svoje aktivnosti na ovom području, saopćeno je iz MDD "Merhamet".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.