MOSTAR

Žuljević: Kad imate višegodišnju anarhiju u MUP-u HNK, onda divljaci kolo vode

Zakon je jasan, sankcije propisane. Svi koji se igrate vatrom, morate znati da će biti kasno ako padne mrtva glava, napisao je Žuljević

Žuljević: Predlagao amandmane. Arhiva

Piše: Ad. A.

25.4.2021

Član SDP-a Aner Žuljević na svom Facebook profilu objavio je status u kojem reagira na sinoćnje nerede koje su izazvali navijači nogometnog kluba Zrinjski Ultras.

Žuljević je u svom komentaru naveo da su Ultrasi samo izvršioci "sportske" politike na terenu.Faksimil Žuljevićevog statusa. Screenshot

-Kad imate višegodišnju anarhiju u MUP-u HNK, onda divljaci kolo vode. Nema ništa od vanrednih GV i Skupština, to je čisti paravan da odgovorni ponovo zataškaju stvar. Imali smo ih 15 na ovu temu, sve bude čisti paravan kroz nekakve zaključke koje niko ne poštuje i sve se nastavi po starom. Riba smrdi od glave, ovi idioti su samo izvrsioci „sportske“ politike na terenu", napisao je Žuljević.

On dalje tvrdi da su institucije HNK-a kontaminirane i da se ova situacija može riješiti jedino angažiranjem Federalne uprave policije i SIPA-e.

-Zakon je jasan, sankcije propisane. Svi koji se igrate vatrom, morate znati da će biti kasno ako padne mrtva glava – napisao je Žuljević.

U prilogu svog statusa Žuljević je podsjetio da je prije pet godina u Parlamentu FBiH predložio amandmane na prijedlog izmjena krivičnog zakona koji bi drakonski kažnjavao navijačke izgrede. Amandmani su propali, ali on je napisao da će ih ponovo uputiti Parlamentu FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.