KUDA PLOVI OVAJ BROD

Eman Vukotić napustio SDA: Stranka je postala omča koja korupcijom i kriminalnim aferama iz dana u dan ubija narod

Posljednji je to učinio Eman Vukotić, predsjednik asocijacije mladih SDA Ilidža

Eman Vukotić: Tražio da ga brišu iz evidencije. Facebook

Piše: E. Trako

26.4.2021

Stranku demokratske akcije (SDA), na čijem čelu je Bakir Izetbegović, svakodnevno napušta sve više njenih članova. 


I dok on po televizijama sam sebe ubjeđuje da su to prirodne stvari, i u većini onih koji njemu otkažu poslušnost traži krivce i greške, nikada ne priznavajući da je možda do njega i njegove sećijsko-nepotističko-uhljebističko-petofamilijarne politike, bez ikakve vizije i strategije, stranku mu napuštaju svi oni koji vide kuda plovi ovaj brod. 


Posljednji je to učinio Eman Vukotić, predsjednik Asocijacije mladih SDA Ilidža. 


Saopćenje mladog Vukotića prenosimo u cjelosti: 


STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE OPĆINSKI ODBOR ILIDŽA

Predmet: Zahtjev za brisanje iz evidencije članstva Stranke demokratske akcije


Poštovani,


Ovim putem Vas informišem da podnosim zahtjev za brisanje iz evidencije članova Stranke demokratske akcije (SDA).


Stranka demokratske akcije kojoj sam pristupio i u okviru koje sam djelovao, već neko vrijeme nije ono što je bila usljed evidentnog pada kriterija kako po pitanju kadrovske politike tako i programskih rješenja koja bi dovela do prosperiteta i boljeg života građana širom Bosne i Hercegovine. 

Svakodnevno smo svjedoci ignorirajućeg ponašanja rukovodstva Stranke, po vertikali, prema devijantnim ponašanjima pojedinih predstavnika kako izvršne tako i zakonodavne vlasti. Poražavajuća je činjenica da je Stranka demokratske akcije koja je nastala kao dugogodišnja aspiracija bošnjačkog naroda za slobodom i jednakopravnosti postala omča koja korupcijom i kriminalnim aferama iz dana u dan sve više ubija taj isti narod.


Na ovaj potez odlučujem se i zbog uglavnom svima poznate činjenice da već neko vrijeme u SDA vlada jedan umrtvljujući proces koji podobnost i poltronstvo stavlja ispred ličnog digniteta, ugleda, slobode govora pa čak i struke uz neizostavno sataniziranje onih koji otvoreno govore i pružaju relevantne argumente kao dokaze za evidentne nepravilnosti.


Zbog svega gore navedenog sa pravom se pitam da li su građani spremni da ovakvu SDA, koju imamo trenutno na sceni, prihvate kao lidera u borbi protiv korupcije i kriminala?!


Kao predsjednik Asocijacije mladih SDA Ilidža i član Izvršnog odbora SDA Ilidža trudio sam se da ispravljam devijacije, pobošljam ugled i pokušam ustrajati na vraćanju digniteta Stranci, nažalost nisam uspio. Svaki pokušaj stvaranja pozitivnog ozračja završavao bi se bačen u blato od strane neke od brojnih afeta koje potresaju SDA. Stoga sam nakon sumiranih izbornih rezultata i ukazivanja na sve devijacije u Stranci podnio neopozivu ostavku na sve funkcije unutar SDA.


Zbog svega gore navedenog, ja ne mogu da šutim, a od danas ni da budem više član Stranke domokratske akcije. Prije svega ovo smatram ljudskim i moralnim potezom kojim nakon brutalnog sataniziranja mene i moje porodice, od strane pojedinih visokopozicioniranih funkcionera SDA Ilidža, želim sačuvati kako vlastitu tako i čast i obraz svoje porodice - napisao je Eman Vukotić. 

Status Vukotića na Facebooku. Printscreen

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.