SJEDNICE

Vijeće ministara danas o izmjenama Izbornog zakona i novim zakonima o VSTV-u

Pred ministrima će se danas naći i Prijedlog mišljenja na Prijedlog zakona o Uredu disciplinskog tužioca Bosne i Hercegovine

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine. Fena

Fu. M.

27.4.2021

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine trebalo bi na današnjoj sjednici u Sarajevu dati mišljenje na nekoliko zakonskih rješenja među kojima je i Prijedlog izmjena Izbornog zakona koje predlaže Ministarstvo pravde BiH.

Danas bi Vijeće ministara BiH trebalo dati mišljenje na Prijedlog zakona o Visokom tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine te na Prijedlog zakona o Visokom sudskom vijeću Bosne i Hercegovine koji je prijedložilo Ministarstvo pravde BiH.

U pitanju su dva nova zakonska rješenja budući da je ta oblast do sada regulirana jednim zakonom i to Zakonom o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH.

Pred ministrima će se danas naći i Prijedlog mišljenja na Prijedlog zakona o Uredu disciplinskog tužioca Bosne i Hercegovine kojeg također predlaže Ministarstvo pravde BiH, najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.

Državni ministri trebali bi dati i odgovor na Interpelaciju poslanika Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Predraga Kojovića i drugih, kojom se traži otvaranje rasprave o radu Vijeća ministara BiH o pitanju iznalaženja odgovora na krizu izazvanu pandemijom Covid-19.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.