SARAJEVO

Počeo Ekonomski forum BiH: Fokus na temama koje tragaju za "novim normalnim"

U Sali centra za djecu i mlade Novo Sarajevo prisupit će uvodničari dio panelista, a panelisti iz inostranstv pristupit će putem Zoom linka

A. Ovčina

27.4.2021

Uvodničari Ekonomskog foruma u Sarajevu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Peti Ekonomski forum Bosne i Hercegovine održava se danas, a tim povodom javno će se obratiti brojni profesori sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu kao i dekanesa. U Sali centra za djecu i mlade Novo Sarajevo prisupit će uvodničari, moderatori i dio panelista, a panelisti iz inostranstva i učesnici pristupit će putem Zoom linka.

Dekanesa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu Jasmina Selimović izjavila je na konferenciji za medije da će se ove godine zbog pandemije koronavirusa ekonomski forum održati i online putem.

- Ekonomski forum BiH je u ovih pet godina održavanja okupio preko 2.000 učesnika, a imali smo preko 80 govornika i pokušavamo da svake godine imamo međunarodno učešće - rekla je Selimović.

Redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Sarajevu Zlatko Lagumdžija, uvodničar i moderator, istakao je da je prvi panel posvećen temama koje se tiču potrage za "novom normalnosti".

Fikret Čaušević, redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i moderator druge sesije foruma, kazao je da će glavne teme druge sesije biti održivi razvoj, zelena ekonomija s pozicije Evropske unije, Zapadnog Balkana i Bosne i Hercegovine.

Fokus Foruma 2021. je na zelenoj ekonomiji kroz ciljeve održivog razvoja u Evropi i šta će biti ili već jeste "novo normalno" u društvenom poretku nakon pandemije koronavirusa.

Forumu prisustvuju i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i ambasador Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johan Satler (Johann Sattler).

Organizatori Ekonomskog foruma Bosne i Hercegovine su Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu i Ekonomski institut Sarajevo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.