IMUNIZACIJA

Masovna vakcinacija u Sarajevu završava danas, mnogi građani uzalud došli u Zetru

Došao sam iz Trnova, 40 kilometara sam prešao. Rekli su mi ne možete se danas vakcinisati, jer niste dobili poziv, kazao nam je Kozić

Piše: A. Ovčina

27.4.2021

Mustafa Kozić - Avaz
Hajdar Arifagić - Avaz
Edina Vrana - Avaz
Ćefajeta Atmić - Avaz
S današnje vakcinacije u Zetri - Avaz
+5

U Olimpijskoj dvorani Zetra danas je sedmi i posljednji dan vakcinacije građana kantona Sarajevo. Preostalo je oko 600 doza vakcina, a građani su poziv na vakcinaciju dobili putem telefonskih poziva

Mnogi, međutim, nisu mogli pristupiti vakcinaciji jer se nisu prijavili.

Nestalo doza

Mustafa Kozić došao je na vakcinaciju, ali nije primljen.

- Došao sam iz Trnova, 40 kilometara sam prešao. Rekli su mi ne možete se danas vakcinisati, jer niste dobili poziv. Bio sam naručen - istakao je Kozić.


Hajdar Arifagić ističe da se nije vakcinisao.

- Rekli su mi da dođem i da neću biti vraćen i vratili su me. Jutros u 10 sati nestalo je doza i ostalo je onoliko koliko su pozvali ljudi, što može biti opravdan razlog. U suštini, ako je vakcinacija počela, onda treba da traje dok ima tih doza. Imam potvrdu da sam registrovan i dobio sam telefonsku saglasnost da mogu doći da primim vakcinu - kazao je Arifagić. 

Ljubazni ljekari

Edina Vrana nam je kazala da nije uspjela da se vakciniše jer je koronavirusom zaražena prije mjesec. Navodi da su je vratili da dva mjeseca sačeka kako bi se vakcinisala.

- Muž i ja dobili smo poziv. On je prošao, jer nije preležao koronu. Ne puštaju sve građane i vraćaju ljude koji nisu dobili poziv što mi je logično, jer su ljekari koji rade vrlo ljubazni. Mislim da dobro rade svoj posao - zaključila je Vrana.


Ćefajeta Atmić na vakcinaciju je došla sa suprugom. Oboje su aplicirali, ali je on dobio poziv. 

- Čekam supruga da završi. Nedostatak je vakcina. Mislim da se tu postavlja red i ne mogu pustiti sve, ko god da dođe. Doktorima, također, neko naređuje kako će raditi svoj posao - kazala je Atmić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.