ZASTUPNIK SDP-a

Magazinović: Radi se o bahatoj i gladnoj kasti, pohlepnim ljudima koji gledaju gdje će se uvaliti u koju komisiju

Posebno je nelogično, da se položaj srpskog naroda u FBiH izjednači sa položajem drugih naroda, da taj isti SNSD glasa protiv. Je li to vama logično?, rekao je Magazinović

A. Č.

Saša Magazinović

Foto: Arhiv


Saša Magazinović, zastupnik SDP-a u Parlamentu BiH, nakon sjednice Doma naroda novinarima je rekao da je šokiran ponašanjem i glasanjem delegata. Ispričao je šta se dešavalo tokom glasanja i rasprave.

- Prvi – Bećirović, da srpski narod ima svoj položaj, ćirilica i jezik u kantonima FBiH gdje to nije propisano, a ima ih u FBiH. SNSD protiv. Drugi – ukidanje duplih funkcija. Ljudi su svi za, glasaju protiv. Treći – jubilarne nagrade. Kaže, super je prijedlog, ali to je protuustavno. Ja sam šokiran. To nikakve logike nema - rekao je Magazinović.

Dodaje da je SDA dao taj četvrti delegatski mandat SNSD-u

- To čitav mandat ne mogu da shvatim zašto. Posebno je nelogično, da se položaj srpskog naroda u FBiH izjednači sa položajem drugih naroda, da taj isti SNSD glasa protiv. Je li to vama logično? - rekao je Magazinović.

Ističe da je šokiran što višestruki povratnici u penziju koji uzimaju otpremine drže moralne lekcije.

- Da brani 800 maraka koje će dobiti jednom u deset godina… I kaže da je neustavan moj prijedlog – to nema logike nikako. Ne bih predložio nešto što je neustavno. Jednom u deset godina. Radi se o bahatoj i gladnoj kasti, pohlepnim ljudima koji gledaju gdje će se uvaliti u koju komisiju. Koja se plaća ad hoc, daju džaba auto, da ruča, gdje da putuje. Onda kaže – može biti da su ugrožena ljudska prava ako se to ukine. Kakva ljudska prava? - kaže Magazinović.

NA VRH

Podijeli članak na