OSVRT

Ako Asim nije Asim, a Sebija nije Sebija, ko je onda Bakir?

Kriminal počinjen u nabavci kineskih respiratora, putem firme koja se bavi uzgojem malina, vidljiv je iz aviona

Fadil Mandal
Piše: Fadil Mandal

27.4.2021

Bakir i Sebija Izetbegović s Asimom Sarajlićem: Fotografija iz sretnijih dana. Avaz

Svakakvih smo se šarlatanskih prevara nagledali i svakojakih laži naslušali, ali ono što nam danas priređuju ljudi iz prvog safa SDA još nije viđeno.


Kriminal počinjen u nabavci kineskih respiratora, putem firme koja se bavi uzgojem malina, vidljiv je iz aviona. Tužioci na suđenju premijeru Fadilu Novaliću i drugima iznose dokaze koji su neoborivi, ali ključni članovi te korupcijske družine od početka nam poručuju da ne treba da vjerujemo više svojim očima nego njihovim namještenim alibijima.


Tako je prvo Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a, kao svjedokinja pod zakletvom, energično negirala da je ona Sebija iz poruka koje su razmjenjivali premijer Novalić i uposlenici njegovog kabineta.


Dvadesetak dana kasnije, Asim Sarajlić, delegat SDA u Domu naroda BiH, tvrdi da on nije onaj Asim na kojeg se poziva malinar Fikret Hodžić u poruci upućenoj Novaliću.


A prethodno je, na saslušanjima u Tužilaštvu BiH, isti taj Asim Sarajlić odbio da istražiteljima otkrije PIN svog mobitela i zbog toga je platio kaznu od 3.000 maraka.


Kao što se i supruga njegovog stranačkog lidera na svjedočenju u Sudu BiH predstavila kao prezaposlena ginekologinja koja je „slučajno“ na mjestu direktorice KCUS-a i nema pojma ni šta su respiratori, a kamoli da je učestvovala i usmjeravala njihovu nabavku.


Ko su onda Asim i Sebija iz poruka koje se prezentiraju na suđenju respiratorskoj hobotnici? Odnosno, ko je Sebija Izetbegović koja se predstavlja kao direktorica najvećeg kliničkog centra u državi, a ko je Asim Sarajlić koji se pojavljuje na sjednicama Doma naroda BiH i uredno uzima plaću kao delegat SDA?


Ako Asim nije Asim, a Sebija nije Sebija, onda ni Bakir, na čelu SDA, nije onaj pravi Bakir.


A, jeste.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.