IMUNIZACIJA U KS

Razlika od 1.840 doza vakcina raspoređena je staračkim domovima i medicinskom osoblju

Svaka doza u ukupnom broju od 12.800, dodijeljena Kantonu Sarajevo, tačno se zna gdje je raspoređena i iskorištena, saopćeno je

Vakcinacija u Zetri. A. Čengić

A. K.

28.4.2021

Imunizacija građana Kantona Sarajevo koja je vršena u dvorani Zetra, s vakcinama pristiglim u prvom kontigentu, završena je sinoć. Planom imunizacije Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo njih utrošeno je 10.960 vakcina "AstraZeneca" i dio vakcina "Sinovac".

Iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo su saopćili da je razlika od 1.840 doza vakcina raspoređena osoblju i štićenicima staračkih domova.

Zbog interesa dijela javnosti vezano za našu objavu o obustavi vakcinacije u Zetri, te sumnje o nestanku dijela vakcina, nudimo pojašnjenje. Svaka doza u ukupnom broju od 12.800, dodijeljena Kantonu Sarajevo, tačno se zna gdje je raspoređena i iskorištena. Razlika od 1.840 doza je raspoređena prema osoblju i štićenicima staračkih domova, mobilnim timovima svih domova zdravlja KS za cijepljenje naših sugrađana koji su iz medicinskih razloga vezani za kuću, te medicinskom osoblju koje je naknadno iskazalo interes za vakcinaciju - navodi se u saopćenju.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.