REAKCIJE

Naša stranka o ostavci Lejle Brčić: Gubitak i za Vladu i za građane

Kroz politički rad u Našoj stranci mi ćemo nastaviti slušati njene savjete, naveli su

Naša stranka: Žao nam je što Lejla Brčić više neće biti ministrica. Arhiva

A. K.

28.4.2021

Povodom ostavke Lejle Brčić, ministrice pravde u Vladi Kantona Sarajevo, oglasila se Naša stranka koja ju je i imenovala na tu poziciju.

- Odlazak Lejle Brčić iz Vlade KS je gubitak i za Vladu i za građane. Rijetko se sreće toliko stručna, odlučna i principijelna osoba. Ostavka je motivirana privatnim razlozima i, nažalost, na promjenu te odluke ne možemo utjecati niti je problematizirati - istaknuli su iz Naše stranke.

Zahvalni su joj na, kako su rekli, izuzetnom jačanju ugleda Naše stranke i vraćanju povjerenja u institucije Kantona i sistem.

- Kapacitiranjem Ureda za borbu protiv korupcije u sklopu Vlade Kantona Sarajevo započeta je institucionalna borba protiv korupcije, što je prepoznala i međunarodna zajednica. Usvajanjem Zakona o porijeklu imovine i uspostavljanjem registra imovine olakšano je uočavanje i prijava korupcije - naveli su.

Dodaju da je jučerašnjim usvajanjem Nacrta Zakona o sprečavanju nepotizma i stranačkog upošljavanja Brčić ispunila još jedno obećanje aktuelne vlasti. 

- Usvajanjem Zakona o porijeklu imovine i uspostavljanjem registra imovine olakšano je uočavanje i prijava korupcije. Podizanjem optužnice protiv Ravnogorskog pokreta pokrenuta je sudska bitka protiv fašističkih organizacija - naveli su.

Naša stranka će nastaviti slušati prijedloge Lejle Brčić i njen uticaj na politički život u BiH neće prestati, poručuju.

- Njen uticaj na politički život u BiH s ovom ostavkom neće prestati. Kroz politički rad u Našoj stranci mi ćemo nastaviti slušati njene savjete i implementirati njene prijedloge. Žao nam je što neće dalje biti ministrica, a istovremeno se radujemo zajedničkom radu kroz stranku a za dobrobit svih nas - zaključuju iz Naše stranke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.