GRADONAČELNIK BUDVE

Carević na RTS: Boka je 1918. bila srpska zemlja, a Cetinjani pod Turskom

Carević je sinoć prikazan u emisiji "Oko" na RTS

A. Ka. / Antena M

28.4.2021

Marko Bato Carević. Printscreen

Gradonačelnik Budve Marko Bato Carević u neumornom je obilasku srbijanskih televizija. Reklo bi se da je njegov cilj privlačenje turista, no način na koji promoviše svoj grad mogao bi obeshrabriti i Aleksandra Rakovića da dođe u rodni Grbalj, piše Antena M.

Zli jezici govore da turistički poslenici u Grčkoj, Turskoj i Hrvatskoj trljaju ruke, a i u Albaniji naglo raste optimizam u pogledu broja građana Srbije koji bi mogli izabrati Sarandu i druga popularna ljetovališta u "zemlji orlova".

Svi imaju jednu želju - da Bato nastavi turneju po beogradskim medijima. Carević je sinoć prikazan u emisiji "Oko" na RTS. Zacijelo su se, tokom toga prijazanija, u prijestonici crnogorskog turizma na mnoge oči ruke stavljale... "da bi ne gledale".

Iz poduže emisije, koja bi se mogla svrstati u žanr tv groteska sa elementima političke fantazije i historijske fantastike, odabrali smo dio, osuđen na nezaborav, u kojem Marko Bato objašnjava adekvatnom voditelju, ko je ko i đe je šta u Crnoj Gori.


Ukratko - Carević srbijansku javnost podučava: "Boka je 1918. bila srpska zemlja i ujedinila se sa Srbijom, a gore, ovaj dio preko brda, Cetinjani su bili pod Turskom... ovaj, Otomanskim carstvom".

Ima toga još u ovom insertu. A, pogotovo je imalo u cijelome "Oku". Samo je trebalo na strašnome mjestu, ispred tv ekrana, postajati. Računamo da je 4.44 minute ovakvoga sadržaja najviše što se smije konzumirati, bez konsultacije sa izabranim doktorom.

Ako neko, ipak, želi još, adresa je youtube.

Moguće je da Carevićeva invazija na srpska glasila i tamošnju javnost nije motivisana jedino spasom turističke sezone. Gradonačelnik Budve saopštio je juče da je spreman i na veće žežrtvovanje i da bi se, radi opštega dobra prihvatio kandidature za predsjednika Crne Gore! U Srbiji je, ispostavlja se, ogroman rezervoar glasova za crnogorske izbore, pa nije isključeno da ovom turnejom popularni Car investira i u Budvu i u sebe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.