AVAZ SAZNAJE

Tragično okončana potraga: Pronađeno tijelo četverogodišnjeg dječaka

Tijelo je pronađeno nakon što su se u potragu uključili i konjički rafteri

Piše: M. Smajkić

28.4.2021

S lica mjesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Potraga na vodi za četverogodišnjim E. K., za kojeg se sumnjalo da se utopio u rijeci Neretvi zajedno sa svojim ocem, Agronom Kerelajem, a koju su jutros otpočeli pripadnici Interventne spasilačke službe (ISS) Mostar, nažalost, tragično je okončana, saznaje portal "Avaza".

Kako nam je potvrđeno iz Spasilačke službe, tijelo mališana je pronađeno na lokalitetu ispod Avijatičarskog mosta u Mostaru. Tijelo je pronađeno nakon što su se u potragu uključili i konjički rafteri. 

Zoran Vlaho, voditelj ISS-a, ranije nam je kazao da su timovi na kajacima detaljno pretražili dio uz obale rijeke u dužini od 1,5 kilometra, od mjesta pronalaska automobila do Avijatičarskog mosta, a detaljnu potragu u koritu rijeke Neretve, pogotovo, uz desnu obalu su bili uključeni ronioci.


S lica mjesta. M. Smajkić

Oni su dan ranije pregledali vozilo, u kojem je pronađeno Kerelajevo tijelo i područje u blizini automobila u krugu od 50 metara.

U potragu su se uključili i rafteriski timovi iz Konjica, koji će čamcima pretražiti dužu dionicu, vjerovatno, sve do Čapljine.

S lica mjesta. M. Smajkić

U potragu su, podsjećamo, bili uključeni pripadnici GSSuBiH, čija je članica i ISS, odnosno, brojni spasioci iz skoro svih službi, koji su tokom jučerašnjeg dana vršili potragu na kopnu, a u kojoj je učestvovalo 75 članova.

Međutim, potraga na kopnu je bila prilično limitirana u ovoj situaciji s obzirom na to da se brojnim mjestima zbog nepristupačnog terena sa obale, zapravo, nije moglo ni prići.



S današnje potrage. M. Smajkić

Podsjetimo, nestanak Kerelaja je u subotu policiji prijavila njegova supruga D. K. koja je policiji kazala da se on, prema posljednjim informacijama, zajedno sa njihovim sinom, udaljio u petak u 18 sati iz njihovog ugostiteljskog objekta „Roki“ u naselju Kolonija-Rodoč.

Njegov mobilni telefon je u nedjelju pronađen na kružnom toku prije Avijatičarskog mosta, a trebao bi istražiteljima biti od koristi, nakon vještačenja. Obdukcija će, najvjerovatnije, biti obavljena sutra.

Za sada nema nikakvih informacija o tome kako je automobil, marke Isuzu, završio u rijeci Neretvi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.