PARLAMENT BIH

Odbijen prijedlog Nešića da se deklaracijom osudi govor mržnje Bakira Izetbegovića

Pošto je danas odbijen moj prijedlog za dnevni red, ja više neću učestovati u radu Parlamentarne skupštine, kazao je Nešić

Zastupnik DNS-a Nenad Nešić. Arhiv

Piše: E. H.

28.4.2021

Zastupnici Predstavničkog doma Parlamenta BiH odbili su prijedlog Nenada Nešića da se u dnevni red današnje sjednice uvrsti, kako je naveo, "Deklaraciju o osudi govora mržnje nekadašnjeg člana Predsjedništva BiH, zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH i lidera SDA Bakira Izetbegovića".

- Pošto je danas odbijen moj prijedlog za dnevni red, ja više neću učestovati u radu Parlamentarne skupštine. Smatram da to nema smisla i da je na neki način gubljenje vremena - naveo je Nešić.

Dodao je da cilj deklaracije bio "da iznevjerenim građanima danas odavde pošaljemo poruku da ne treba da strahuju, da većina predstavnika političkih stranaka ne podržavaju sukobe i osuđuju svaki govor mržnje".

- Znam da ovo što sad govorim mnogim predstavnicima bošnjačkog naroda nije drago da slušaju, ali smatram da bi ovo bio veliki iskorak ka tome da politički predstavnici bošnjačkog naroda pokažu da je BiH moguća država. Pozivam vas da javno osudimo sve one koje pozivaju na rat, sukobe i nasilje, da jasno kažemo da rat, sukobi i nasilje ne stanuju BiH - istakao je Nešić.

Prema njegovim riječima, jako ga pogodilo kad ga je njegov prijatelj Bošnjak pitao "druže idemo li u neki novi rat i treba li da se selimo odavde?". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.