BANJA LUKA

Draško Stanivuković bit će danas saslušan: To je neviđen presedan i licemjerstvo

Sud će to osporiti i sve će to pasti u vodu, kao i neke ranije tužbe, izjavio je Stanivuković

Draško Stanivuković. Agencije

Fu. M.

29.4.2021

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković bit će danas saslušan u svojstvu osumnjičenog zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme pandemije.

Radi se o nedavnom protestu ugostitelja i drugih nezadovoljnih radnika u Banjoj Luci, kada se u jednom momentu i on obratio prisutnim ispred zgrade Gradske uprave.

- Ono što je posebno katastrofalno je što mi se stavlja na teret krivično djelo. Morate biti svjesni da se u policiju na saslušanje više ne zove Draško Stanivuković već gradonačelnik Banja Luke, najvećeg grada u RS. To je dodatni pritisak Ministarstva unutrašnjih poslova i meni postaje samo da im postavim pitanje: Zašto niko prije mene nije pozvan na saslušanje? Zašto nikom prije nije stavljeno na teret ovo krivično djelo - izjavio je Stanivuković.

Istakao je da je na poziv mještana izašao pred ljude.

- To je neviđen presedan i licemjerstvo. Sud će to osporiti i sve će to pasti u vodu, kao i neke ranije tužbe. To je politička priča kao što je i politička priča za izmišljenu aferu o 'bubici'. Ako je ta afera toliko značajna i ako je to tolika katastrofa, zašto se o tome nije oglasio kabinet predsjednika Srbije - rekao je Stanivuković, prenosi Buka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.