PRETRES STAMBENOG OBJEKTA

Akcija "Maroko": Na području Velike Kladuše pronađeno više od 20 ilegalnih migranata

Uhapšene osobe su osumnjičene da su pripadnicima migrantske populacije osiguravali smještaj i dalji ilegalni transport

U stambenom objektu pronađeno više od 20 ilegalnih migranata. Ilustracija

A. K.

29.4.2021

Na području Velike Kladuše, izvršen je pretres stambenog objekta, u kojem je pronađeno više od 20 ilegalnih migranata, a dvije osobe, osumnjičene za krijumčarenje ljudi, lišene su slobode.

Djelujući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, policijski djelatnici SIPA u suradnji sa policijom MUP-a USK, na području Velike Kladuše, lišili su slobode dvije osumnjičene osobe, te u pretresu objekata pronašli više od 20 ilegalnih migranata, među kojima ima djece i malodobnih osoba, koji će biti predati na dalje postupanje Službi za poslove sa strancima BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Osobe koje su lišene slobode, osumnjičene su da su pripadnicima migrantske populacije, prilikom dolaska na područje USK, osiguravali smještaj i dalji ilegalni transport prema Hrvatskoj i drugim zemljama Evropske unije.

Osobe koje su pod istragom osumnjičene su za kazneno djelo "Organiziranje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata, kao i kazneno djelo - Krijumčarenje ljudi", navodi se u saopćenju.

Postupajući tužitelj informiran je o realiziranim aktivnostima, te je policijskim djelatnicima dao instrukcije i upute za dalje postupanje prema osumnjičenima i poduzimanje daljih istražnih radnji. Istraga u predmetu intenzivno se nastavlja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.