REGIONALNI PROJEKT

Tužilaštvo BiH odlučno u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije

Projekt se, uz podršku Delegacije EU u BiH, realizira u organizaciji Misije OSCE-a u BiH, a obuhvatat će zemlje regiona zapadnog Balkana

L. S.

Tadić sa saradnicima učestvovala u videokonferenciji

Foto: Tužilaštvo BiH


Glavna državna tužiteljica Gordana Tadić sa svojim saradnicima učestvovala je na videokonferenciji u organizaciji Misije OSCE-a u BiH i Delegacije Evropske unije u BiH, koja je posvećena regionalnom projektu analize i praćenja procesuiranja organiziranog kriminala i korupcije.

Projekt se, uz podršku Delegacije EU u BiH, realizira u organizaciji Misije OSCE-a u BiH, a obuhvatat će zemlje regiona zapadnog Balkana.

Na sastanku su učestvovali i šefica Misije OSCE-a u BiH Ketlin Kavalek (Kathleen Kavalec), šef Delegacije EU u BiH Johan Satler (Johann Satller), dužnosnica Misije OSCE-a zadužena za realizaciju projekta u BiH Megan Smit Hrle (Meagan Smith) te najviši dužnosnici pravosudnih institucija u BiH, predsjednik VSTV-a Halil Lagumdžija, potrpedsjednica VSTV-a Biljana Simeunović, predsjednik Suda BiH Ranko Debevec i ministar pravde Josip Grubeša.

  • Sastanak održan u organizaciji Misije OSCE-a u BiH i Delegacije Evropske unije u BiH

    Sastanak održan u organizaciji Misije OSCE-a u BiH i Delegacije Evropske unije u BiH

    Foto: Tužilaštvo BiH


Tadić je istaknula punu podršku projektu, kao i opredijeljenost Tužilaštva BiH za odlučnu borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Tužilaštvo BiH, kako je rečeno, u radu ima veći broj složenih predmeta organiziranog kriminala koji često imaju regionalnu i međunarodnu dimenziju, a u protekle dvije godine pokrenute su značajne aktivnosti u borbi protiv korupcije koje su dijelom već rezultirale sudskim postupcima koji su u toku.

Istaknut je značaj projekata koji pomažu i daju podršku procesuiranju predmeta organiziranog kriminala i korupcije, što je zajednički interes zemalja zapadnog Balkana u procesu jačanja vladavine prava na putu evropskih integracija.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na