POSLAO PISMO

Imamović i od Vlade KS zatražio razrješenje Hadžihafizbegovića

Kako tvrdi Imamović, on je obmanuo Vladu Kantona u čijem je konkursu jedan od uvjeta za izbor bio "da kandidat nije na funkciji u političkoj stranci"

Emir Imamović. Arhiv

Fu. M.

29.4.2021

Nakon što je glumca Emira Hadžihafizbegovića prijavio da je nezakonito izabran u Upravni odbor federalne Fondacije za kinematografiju i zatražio od Vlade Federacije BiH da ga zbog toga smijeni, režiser Ahmed Imamović se sa sličnim zahtjevom obratio Vladi Kantona Sarajevo, odnosno resornom ministru Samiru Avdiću. 

Kako tvrdi Imamović, on je obmanuo Vladu Kantona u čijem je konkursu jedan od uvjeta za izbor bio "da kandidat nije na funkciji u političkoj stranci".

Imamović ističe da je Hadžihafizbegović "u vrijeme imenovanja, pa sve do danas, bio na (visokoj) funkciji u političkoj stranci, i to na funkciji člana Predsjedništva političke stranke SDA... to je očigledno i sasvim jasno da njegovo imenovanje na poziciju direktora Javne ustanove 'Kamerni teatar 55' nije zakonito".

- Iz navedenog sasvim jasno proizilazi da je imenovani dao lažnu izjavu, odnosno lažni dokaz o ispunjavanju gore navedenog eliminatornog uvjeta za imenovanje, odnosno izradio izjavu sadržaja za kojeg je znao da nije istinit, te onda kod nadležnog organa ishodio ovjeru izjave tako neistinitog sadržaja i njom se onda poslužio kao dokazom u pravnom prometu - naveo je Imamović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.