SARAJEVO

Imamović o prijavi Hadžihafizbegovića: Neka prvo odgovaraju akteri afere “Asim”

Svako treba da se obraća nadležnim institucijama, sudskim i policijskim, ali se nadam da će se stvari na sudovima rješavati po redu, rekao je Imamnović

A. Ka. / Radiosarajevo.ba

29.4.2021

Ahmed Imamović i Emir Hadžihafizbegović. Agencije

Nagrađivani bosanskohercegovački reditelj Ahmed Imamović u izjavi za Radiosarajevo.ba komentirao je krivičnu prijavu koju je protiv njega podnio poznati glumac i direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović.

Nema političku funkciju

Podsjetimo, Hadžihafizbegović je kazao da će Imamović “svoje laži i klevete građanin Imamović morat će dokazati na sudu”.


- Povodom iznesenih laži koje u medije plasira građanin Ahmed Imamović, obavještavam javnost da sam protiv njega podnio krivičnu prijavu putem svog advokata. Neistine koje iznosi u javnost nemaju nikakve veze sa mojim članstvom u upravnom odboru Fondacije za kinematografiju jer ja nemam nikakvu političku funkciju, osim što sam član jednog od organa stranke SDA - naveo je Hadžihafizbegović.

Tragom ovog saopćenja za javnost kontaktirali smo i Ahmeda Imamovića.

Krivična prijava

- Svako treba da se obraća nadležnim institucijama, sudskim i policijskim, ali se nadam da će se stvari na sudovima rješavati po redu, tako da ćemo prvo imati prozvane aktere i vinovnike afere Asim, a onda neka dođem i ja na red - rekao je Imamović za Radiosarajevo.ba.

Osim zahtjeva za smjenu Hadžihafizbegovića iz UO Fondacije za kinematografiju Imamović je najavio i prijave za Kamerni teatar 55.

- To će sve ići krivično, naravno - poručio je Imamović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.