NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U dvobroju "Dnevnog avaza" čitajte: Rekli su mi, gdje ćeš u to blato

Pročitajte analizu koju je napisao Fadil Mandal, a na temu preslagivanja na političkoj sceni Bosne i Hercegovine: Bakir i Komšić žele spasiti brod koji tone

Piše: Avaz.ba

30.4.2021

Naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Rekli su mi, gdje ćeš u to blato.

Pročitajte analizu koju je napisao Fadil Mandal, a na temu preslagivanja na političkoj sceni Bosne i Hercegovine: Bakir i Komšić žele spasiti brod koji tone.

Donosimo i temu o alarmantnim podacima zdravstvenih ustanova: U ZDK umire svaki deseti inficirani. Bez obzira na neusaglašenost kriterija u evidenciji oboljelih i preminulih s infekcijom koronavirusa, raspoloživi statistički podaci bh. zdravstvenih ustanova pokazuju koji su to dijelovi države bili najviše pogođeni i gdje se moraju poduzimati mjere kako bi se kraj pandemije dočekao s manje inficiranih i umrlih.

Komentar dana napisao je Miralem Aščić: Praznik (ne)rada.

Pročitajte i veliki intervju s Halilom Lagumdžijom, predsjednikom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH.

- Znao sam da će biti teško, da ima problema, ali da će biti ovako teško i da ću morati ovoliko raditi, to baš nisam očekivao. Dan mi, vjerujte, često prođe trčeći – kazao je između ostalog Lagumdžija.

Na stranama Globusa čitajte detalje borbe s pandemijom u Turskoj: Građani napuštali Istanbul.

Donosimo i priču iz Gračanice gdje sedmeročlana porodica Alić vodi bitku za preživljavanje: Praznik nam je svaki dan kada djeca imaju šta jesti. Dok jedni prvomajske praznike provode uz roštilj i druženje, drugi organiziraju proteste boreći se tako za svoja radnička prava, oni treći, na koje su udarili neimaština i bolest, o prazniku i ne razmišljaju.

Donosimo i razgovor povodom praznika rada. Predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Mevludin Bektić za „Avaz“: Radnici nikad nisu bili u gorem položaju.

- Radnici nikad nisu bili u lošijem položaju od samostalnosti Bosne i Hercegovine, upozorio je u razgovoru za „Dnevni avaz“ Mevludin Bektić, predsjednik Saveza samostalnih sindikata (SSS) BiH – poručio je Bektić.

Na stranama Mozaika donosimo temu putovanjima u doba pandemije. Pročitajte gdje Bosanci i Hercegovci mogu ljetovati bez PCR testa.

Pročitajte detalje epidemioloških mjera u Kantonu Sarajevo za prvomajske praznike: Bez roštilja na Vrelu Bosne, Stojčevcu, Bijambarama...

Na stranama crne hronike čitajte detalje drame prilikom sprečavanja krađe vozila u Sarajevu: Policajac spašavao glavu pa upucao psa.

Naši novinari donese i priču iz Mostara: Fatalna Sunita se pokušala objesiti u pritvorskoj ćeliji. Više od dva mjeseca, koliko je proteklo da joj je Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo presudu Kantonalnog suda u Mostaru kojom je osuđena na tri i po godine zatvora zbog ubistva mostarskog ugostitelja Nine Ivankovića (55), Sunita Hindić (22) je u utorak navečer, kako saznajemo, pokušala izvršiti samoubistvo vješanjem u pritvorskoj ćeliji Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar.

Na stranama panorame pročitajte lijepe i pozitivne priče o Carevoj džamiji u Bileći: Radenka i ove godine pali kandilje umjesto nane Fate.

Novinari jet seta donose top intervju. Za „Dnevni avaz“ govori Dragan Stojković Bosanac: Za 1. maj treba pričati o većim platama, a ne hoće li se preživjeti sljedeća godina.

Na sportskim stranama čitajte, „Zmajevi“ poraženi od favoriziranih Nijemaca: Odluka pada u Gracu.

Feđa Dudić, šef stručnog štaba Veleža: Pršeš mijenja Radovca.

„Bordo tim“ traži bitne bodove: Sami odlučujemo o sebi.

Na poklon dobijate i specijalni prilog „tv extra“ u kojem možete pročitati intervju s glumicom Belmom Salkunić: I u Beogradu i u Zagrebu doživjela sam sjajne trenutke. Donosimo i detalje Netflixova serija o najvećoj krađi umjetnina ikada.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.