PROTESTI U SARAJEVU

Kazaz: Kompletna vlast je odgovorna za smrt građana

S obzirom da je rok bio do 30. aprila zastupnici nisu odgovoriti na zahtjeve građana BiH Ženski marš je danas održao kratki protestni skup

Protest pred Parlamentom. Printscreen

Fu. M.

30.4.2021

Pokret „Ženski marš – Borba za život“ u ime nezadovoljnih građana BiH obratio se zastupnicima Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, te zastupnicima Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH sa zahtjevom za pokretanje postupka smjene trenutnog saziva Vijeća ministara BiH i Vlade Federacije BiH.

S obzirom da je rok bio do 30. aprila zastupnici nisu odgovoriti na zahtjeve građana BiH čije interese direktno zastupaju, Ženski marš je danas održao kratki protestni skup.

Danas su se ispred Zgrade Parlamentarne skupštine BiH obratili prof.dr. Enver Kazaz sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Jasmin Hasanović sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, Emina Adilović i Edin Rikalo u ime studenata Filozofskog fakulteta u Sarajevu, te predstavnice pokreta “Ženski mars – Borba za život”.

- Ono što karakteriše Ženski marš jeste svijest da uprkos tome što će se vlast oglušiti o njihove zahtjeve one nastavljaju u svojoj ideji. One predstavljaju našu budućnost jer nude mogućnost izlaza iz stanja u kojem jesmo. Vlada FBiH, Vlada KS, Parlament, Vijeće ministara, kompletna vlast je moralno fizički, metafizički  i u svakom smislu odgovorna za smrt svakog čovjeka u pandemiji.

Ovaj pokret će ostati upamćen kao najsvjetlija tačka koja se desila u periodu koronavirusa. Nadam se da ćemo sutra na praznik rada pokazati da su građani ove zemlje najbolji dio društva, a da je Ženski marš njegova avangarda - poručio je između ostalog Kazaz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.