BOSANSKA GRADIŠKA

Blagdanska atmosfera u domu Kovačevića: Nataša i njena kćerka Andrea obojile 60 jaja za Vaskrs

Mnogi će reći previše za nas dvije, ali nije, nije Vaskrs svaki dan, rekla je Kovačević

Piše: B. Grgić

30.4.2021

Nataša je uz Andreinu podršku pripremila i prigodne poslastice. B. Grgić

U Bosanskoj Gradišci Veliki petak većina pravoslavaca koristi za pripreme za Vaskrs. Najveći hrišćanski praznik nije nikoga u gradu na Savi, ko poštuje pravoslavne praznike i običaje, ostavio ravnodušnim.

Nataša Kovačević zajedno sa devetogodišnjom kćerkom Andreom posvetila se vaskršnjim običajima. Osim šaranja i bojenja jaja, pripremala je i svečanu trpezu. Danas obavezno poste.

- Išarali smo i obojili 60 jaja za Vaskrs. Mnogi će reći previše za nas dvije, ali nije, nije Vaskrs svaki dan. Podijelit ćemo Andreinim drugarima, prijateljima, rodbini - rekla je Nataša Kovačević.

Osim vaskršnjih jaja, Nataša je uz Andreinu podršku pripremila i prigodne poslastice i ostale đakonije za svečanu trpezu.

Kalendar je ove godine specifičan, Vaskrs i prvomajski praznici su se preklopili, pa se dvije trpeze pripremaju  istovremeno.

- Ovo je idealna prilika za odmor, praznovanje, obilazak porodice i prijatelja i da odagnamo misli od nemilosrdne svakodnevnice. Previše nam je korone i drugih briga - rekla je Nataša Kovačević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.