UZ VASKRŠNJU ČESTITKU

Cvijanović poručila: RS želi da sarađuje sa svima u regionu, tijesno naslonjena na Srbiju

Cvijanović je istakla da vlasti u RS rade, grade i gledaju u budućnost

Cvijanović: Možemo obećati razvoj. Arhiv

A. J. / Srna

2.5.2021

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je u Banjoj Luci da je stabilna i jaka Republika Srpska prioritet, te izrazila zadovoljstvo što se to postiže cijeli niz godina, uprkos brojnim izazovima i problemima.


Čestitajući svim pravoslavnim vjernicima Vaskrs, Cvijanović je podsjetila da je jedan od tih velikih izazova pandemija koronavirusa.


- Ali, uspjeli smo da se nosimo sa svim tim problemima, kao što smo to i ranije radili - rekla je Cvijanović novinarima u Banjaluci, prije početka ponoćne liturgije u Hramu Hrista Spasitelja.


Cvijanović je istakla da vlasti u RS rade, grade i gledaju u budućnost.


- Republika Srpska je zagledana u budućnost, ona želi da sarađuje sa svima u regionu, naravno tijesno naslonjena na Srbiju. Mogli smo pokazati cijelim nizom primjera kako je dobro kada se dobro sarađuje sa Srbijom i to se manifestuje kroz različite projekte - poručila je Cvijanović.


Ona je naglasila da se građanima u RS može obećati stabilnost budžeta i apsolutno izvršavanje svih obaveza, bez bilo kakvih kašnjenja, kao što je bilo i do sada.


- Možemo obećati razvoj, a to znači ulaganje u sve što je neophodno da bolje živimo, da imamo bolju infrastrukturu, ne samo saobraćajnu i komunalnu, nego da gradimo i ono drugo što je neophodno od školskih objekata i vrtića, kao što već radimo - rekla je Cvijanović.


Prema njenim riječima, institucijama su u interesu stabilne lokalne zajednice.


- Iz tog razloga Vlada tijesno sarađuje sa svim našim lokalnim zajednicama, ali isto tako pokazuje kapacitet da pomogne privredi i svim grupacijama u društvu koji su ugroženi, kao što su bili sada ugroženi zbog pandemije - napomenula je.


Izrazila je zadovoljstvo zbog najave Vlade i početka pregovora u vezi sa povećanjem plata u javnom sektoru.


- Nakon toga ili paralelno sa tim radi se, naravno, i na povećanju plata u privatnom sektoru. To je sve što želimo da postignemo zajedno, a što znači stabilnost i boljitak za sve nas - istakla je Cvijanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.