SASTANCI

Kordić: Gradski derbi će proći bez problema, ne treba nam huškanje sa strane

U subotu se na stadionu Pod Bijelim Brijegom igra utakmica između "Veleža" i "Zrinjskog"

S pres-konferencije. M.Smajkić

Piše: M. Sm.

4.5.2021

Mario Kordić, gradonačelnik Mostara  uvjeren je u to da će predstojeći gradski derbi , odnosno utakmica između HŠK „Zrinjski“ i FK „Velež“, koja se igra u subotu na stadionu Pod Bijelim Brijegom  biti pravi sportski događaj koji će proći u najboljem redu.

On je nakon sastanka s čelnicima oba kluba i predstavnicima Sportskog saveza Grada Mostara, kao i Policijske uprave Mostar novinarima kazao kako mu je čast biti gradonačelnikom Mostara, koji ima dva premijerligaša.

- Međutim, ponovo se pravi priča kao da smo mi ovdje divljaci i kao da će se nešto posebno desiti.Nadam se da svi mi u Mostaru, od navijačkih skupina i uprava klubova do nas u Gradu i u policiji imamo dovoljno mudrosti i razboritosti i da ovaj derbi neće ostaviti neku gorčinu - kazao je Kordić.

Naveo je kako je od policije dobio uvjeravanje o tome da su spremni odraditi svoj dio posla.



S pres-konferencije nakon sastanka. M.Smajkić

- U zadnjih 15, 20 dana su se dizale tenzije zbog neimilih incidenata koji su se dogodili.Ovaj grad je dovoljno mudar i ljudi imaju drugih problema i , definitivno, ne treba nam nikakvo huškanje sa strane. Mislim da će svi oni koji možda očekuju da će se nešto dogoditi biti iznenađeni - kazao je Kordić.

Predsjednik Sportskog saveza , Senad Kevelj, podsjetio je na to da su prethodna četiri derbija završena bez incidenata.

Šemsudin Hasić, predsjednik Uprave FK „Velež“ rekao je da su predstavnike policije zamolili da urade sve što je u njihovoj moći da se preduprijede eventualno planovi nekih slobodnih strijelaca i grupa kojima je cilj nervoza u Mostaru i stvaranje nereda.

- Mislim da će to i uraditi na zadovoljstvo svih nas - poručio je Hasić.

Predstavnici „Zrinjskog“ nisu se obraćali na pres-konferenciji nakon sastanka, kao ni Policijske uprave Mostar.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.