HUMANOST

Elvedin Ahmetović, otac četvero djece: Mnogi su me zvali da plate kaznu da ne idem u zatvor

Samohrani otac četvero djece mora u zatvor zbog bespravne sječe šume

A. Jamaković

Ahmetovića najviše brine šta će s djecom ako bude morao u zatvor

Foto: Avaz


Samohranom ocu četvero djece Elvedinu Ahmetoviću iz Grabovaca kod Velike Kladuše, koji mora u zatvor zbog bespravne sječe šume, od jučer se javio veliki broj građana koji su spremni da mu pomognu. To nam je danas potvrdio Ahmetović čija je supruga Indira Hozanović umrla prošle godine.

Išao kod sudije

Podsjećamo da je Ahmetović jučer za "Avaz" kazao kako ga najviše brine gdje će zbrinuti djece kada krene na odsluženje kazne.

- Dosta naroda me zvalo i pitalo. Išao sam na razgovor kod sudije, da vidim kako će sve ići, da se eventualno na rate plaća. Postoji mogućnost da se plati, ali potrebno je da novac imam na banci kada dobijem uputni akt da idem u zatvor da odem u banku i prebacim novac - kazao nam je Ahmetović.

Dodaje da su mnogi građani koji su mu se javili tražili da pošalje broj žiroračuna da mu uplate novac.

  • Elvedinova djeca pored majčinog mezara

    Elvedinova djeca pored majčinog mezara

    Foto: Facebook


Svašta pišu

- Rekli su da će uplatiti da ih ne zanima priča po društvenim mrežama s lažnih profila koji su svašta komentarisali o meni. Dosta je ljudi je reklo da znaju ko sam i šta sam, da su vidjeli da sam napravio kuću djeci kad mi je supruga umrla. Hvala svima koji su zvali. Makar fening da mi neko uplate za ovu kaznu ja sam mu zahvalan do smrti - kazao nam je Ahmetović.  

Podsjećamo da je Indira Ahmetović preminula prošle godine nakon što joj je pukla žuč pa Elvedin sam brine o djeci Esnafu, Admajli, Adilu i Arneli.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na