IMA I TAKVIH U BIH

Hamid Babanović radi nekoliko poslova: Ljudi, ne šaljite mi pare, mogu sam zaraditi

Imam pet-šest sati malo odmora jer kad čovjek odmara ide unazad, propada, samo ideš naprijed kad radiš bilo šta, rekao je Babanović

A. J.

5.5.2021

Hamid je sretan i zadovoljan što se izvukao iz siromaštva. Screenshot

Hamid Babanović iz Lupca kod Zenice sa suprugom Edinom i dvoje maloljetne djece živio je pod betonskom pločom bez struje vode, dovoljno hrane, nezaposlen. Kaže da prije osam mjeseci nije imao šta da jede, ali je u međuvremenu potpuno promijenio svoj i život svoje porodice.

Nakon što je priču o njemu na Jutjubu objavio novinar Srećko Stipović, Babanovićima je počela stizati pomoć iz cijeloga svijeta. Završili su kuću, priključili struju, kupili traktor, krave, ovce, napravili štalu.

Hamid je sretan i zadovoljan što se izvukao iz siromaštva pa su donacije i dalje počele pristizati. Hamid ih je odbijao ili vraćao na adresu pošiljatelja. Kaže da ga je strah Boga da uzima novac koji njemu više ne treba, a s tim novcima mogli bi se pomoći drugi ljudi kojima je potreban.


Kaže da ga je strah Boga da uzima novac koji njemu više ne treba. Screenshot

Hamid danas radi dva-tri posla i dovoljno zarađuje za život svoje porodice. Moli ljude da mu ne šalju više novac jer mu ne treba. Nevjerojatno za BiH, ali istinito.


Na pitanje odmara li ikada kako stigne sve uraditi, Babanović odgovara:


- Ne odmaram, imam pet-šest sati malo odmora jer kad čovjek odmara ide unazad, propada, samo ideš naprijed kad radiš bilo šta, ne želim da odmaram i sebe dovedem u situaciju da nemam šta da jedem - rekao je Babanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.