BANJA LUKA

Nakon trećeg samoubistva pacijenta iz UKC RS poručuju: Podesit ćemo prozore na kip

Tokom hospitalizacije pacijent je bio svjestan, orijentisan, komunikativan, sarađivao je sa osobljem Klinike, navode

UKC Banja Luka. Agencije

Fu. M.

5.5.2021

Nakon trećeg samoubistva pacijenta za mjesec i po dana, skokom sa prozora UKC Republike Srpske u Banjoj Luci, iz ove zdravstvene ustanove, poručuju da će podesiti mehanizam za otvaranje prozora.

Iz Univerzitetskog kliničkog centara RS odgovaraju da se, u svrhu sprečavanja neželjenih događaja ove vrste, pristupilo podešavanju mehanizama za otvaranje prozora kako bi se mogli otvarati isključivo na kip.

Pacijent koji se prekjučer ubio skočivši sa prozora bolesničke sobe, bio je hospitaliziran od drugog maja u Klinici za torakalnu hirurgiju u Centralnom medicinskom bloku UKC RS.

- Tokom hospitalizacije pacijent je bio svjestan, orijentisan, komunikativan, sarađivao je sa osobljem Klinike, psihički adekvatan, bez ikakvih znakova psihopatologije i bez historije psihijatrijskih oboljenja. Prethodno je od šestog do 16. aprila liječen u našoj ustanovi zbog kovid pneumonije - preciziraju iz UKC.

Napominju da se pacijenti oboljeli od kovida 19 istovremeno bore i sa psihičkim posljedicama ove bolesti, nesanicom, poremećenom pažnjom ili koncentracijom, anksioznošću, depresivnim raspoloženjem, zbunjenošću i promijenjenom sviješću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.