PRONAĐENI NOVAC I MOBITELI

Bosanac i Pakistanac uhvaćeni na djelu: Krijumčarili migrante

Svih 18 krijumčarenih migranata dolazi iz Pakistana

Krijumčareni migranti. Granična policija BiH

A. K.

5.5.2021

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik, 4. maja 2021. godine, na području općine Teočak, spriječili su krijumčarenje 18 osoba afroazijskog porijekla u saradnji sa pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Regionalni centar Tuzla i Policijske stanice Teočak. 

Kako je saopćeno iz Granične policije BiH, u vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se državljanin Bosne i Hercegovine koji je u vozilu krijumčario četiri ilegalna migranta. Daljnjim radom na terenu, pronađena je grupa od 14 migranata a koja se dovodi u vezu sa krijumčarenim migrantima iz vozila. Organizator krijumčarenja druge grupe migranata koja je pronađena u šumi je osoba afroazijskog porijekla (po izjavi državljanin Pakistana).

Pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i prema naredbi sudije za prethodni postupak Suda BiH, obavljen je pretres osumnjičenih osoba, a tokom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti novac, mobilni telefoni sa pripadajućim karticama te drugi dokazni materijali. 

Svih 18 krijumčarenih migranata dolazi iz Pakistana. U toku dana državljanin Pakistana će, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "krijumčarenje osoba", biti predat tužiocu Tužilaštva BiH. Daljnji rad nad krijumčarenim migrantima nastavit će službenici Službe za poslove sa strancima BiH, saopćenili su iz Granične policije BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.