REAKCIJE

Dr. Ismet Gavrankapetanović: U Općoj bolnici uvijek ima mjesta za stručne i vrijedne ljekare

Naše kolege mogu uvijek računati da ćemo dati sve od sebe da ih zadržimo i omogućimo da nastave liječiti građane Sarajeva u Općoj bolnici, rekao je dr. Gavrankapetanović

Gavrankapetanović: Naše kolege mogu uvijek računati da ćemo dati sve od sebe da ih zadržimo. Avaz

Piše: M. Aščić

5.5.2021

Nakon što je 13 anesteziologa napustilo Klinički centar u Sarajevu (KCUS), Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice „ Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu kazao je za portal "Avaza" da se solidariše s kolegama, ljekarima sa Kliničkog centra, koji su danas bili prinuđeni napustiti KCUS u većem broju, kako je javnost već upoznata.

- Naše kolege mogu uvijek računati da ćemo dati sve od sebe da ih zadržimo i omogućimo da nastave liječiti građane Sarajeva u Općoj bolnici. Čekamo upute i odluke, nadležnog Ministarstva, Vlade i Skupštine Kantona i izvršavamo ih. U Općoj bolnici uvijek ima mjesta za stručne i vrijedne ljekare, ima posla i za mnogo veći broj ljekara od ovih koji su danas napustili KCUS – rekao je Gavrankapetanović.


Dodao je kako on i njegove kolege teže da stvore respektabilan zdravstveni centar, da rade u atmosferi u kojoj će se kontinuirano poboljšavati usluge.

- Sa zadovoljstvom služimo građanima i njihovom zdravlju. U tom cilju, otvoreni smo, za sve kvalitetne i stručne ljekare i medicinsko osoblje, koji su dobro došli u našu ustanovu – istakao je Gavrankapetanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.