PO 5.000 KM ZA NAJBOLJE

Stručna, mentorska i finansijska podrška za preduzetnike iz Novog Sarajeva

"Impakt inkubator poslovnih ideja" realizira se uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju

Hasan Tanović i Senajid Đozo. Općina Novo Sarajevo

A. K.

5.5.2021

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović i izvršni direktor Fondacije IMPKAT Senajid Đozo potpisali su danas Ugovor o partnerstvu u okviru realizacije projekta "Impakt inkubator poslovnih ideja 2021".

Iz Općine Novo Sarajevo su saopćili da navedeni projekat podrazumijeva pružanje podrške preduzetništvu i razvoj preduzetničkog okruženja s ciljem stimulisanja potencijalnih preduzetnika na pokretanje poslovnih poduhvata na području ove općine.

- Projekat će obuhvatiti program preduzetničke obuke za 25 učesnika sa područja Novog Sarajeva, te stručnu, mentorsku i bespovratnu finansijsku podršku od po 5.000 KM za pet novih poslovnih poduhvata - navodi se u saopćenju.


Ciljne skupine programa su nezaposlena lica, ali i zaposleni koji žele da pokrenu vlastiti posao. Općina Novo Sarajevo

Općinski načelnik dr. Hasan Tanović istakao je da će se realizacijom ovog projekta i udruživanjem finansijskih sredstava omogućiti konkretna podrška preduzetnicima prilikom pokretanja individualnih poslovnih poduhvata, kroz sve faze razvoja biznisa, uključujući i stručnu i finansijsku komponentu.

Ciljne skupine programa su nezaposlena lica, zaposleni koji žele da pokrenu vlastiti posao, organizacije civilnog društva zainteresovane za angažman u oblasti socijalnog preduzetništva i vlasnici postojećeg biznisa koji je registrovan do 12 mjeseci od objave javnog poziva sa područja Općine zainteresovani za razvojpreduzetničkih vještina i realizaciju poslovne ideje o proširenju poslovanja.

Potpisan Ugovor o partnerstvu. Općina Novo Sarajevo

Iz Općine navode da je ukupna vrijednost projekta 45.000 KM, od čega Općina Novo Sarajevo u okviru Programa aktivne politike zapošljavanja i unapređenja poslovnog okruženja sufinansira sa sredstvima u iznosu 20.000 KM.

"Impakt inkubator poslovnih ideja" realizira se uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju, a ralizacija Programa je planirana od maja 2021. do marta 2022. godine.

Ova Općina je postala jedna od prvih lokalnih zajednica koja će postati dio ovog važnog projekta. Na sastanku je također zaključeno da bi nova web platforma trebala biti predstavljena i Općinskom vijeću, a kako bi se definirali daljnji koraci u pogledu saradnje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.