CRVENA OLOVKA

Nermin Nikšić: Fadil Novalić više vremena provodi u sudu nego u kancelariji

SDP će na sutrašnjoj pres konferenciji predstaviti svoj "non-paper", dodao je

A. K.

Gost druge emisije "Crvena olovka" bio je Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP), dugogodišnji političar i bivši premijer Vlade Federacije BiH.

Nikšić je, između ostalog, prokomentirao moguću saradnju sa opozicijom u Republici Srpskoj, ko očekuje da će formirati vlast 2022. godine, da li takozvana sarajevska trojka može da opstane do izbora, kako gleda na moguću kandidaturu Elmedina Konakovića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH...

Svi putevi vode prema direktorici Izetbegović

Na pitanje voditeljice i urednice Helene Javor - Ibrahimbegović kako komentira činjenicu da je danas 13 anesteziologa dalo otkaz na KCUS-u, Nikšić je rekao "da živimo u pravnoj državi cijela Uprava KCUS-a bi bila primorana dati ostavku".

- Svi putevi vode prema direktorici Sebiji Izetbegović. Činjenica da su pojedinci zaradili na nabavljenim respiratorima je poražavajuća, ali je još gore to da je ona svjesno delegirala da se ti isti respiratori stave u funkciju. Ipak su u pitanju brojni ljudski životi - izjavio je Nikšić.

Osvrnuo se i na nabavku vakcina, za koju smatra da ide presporo i da su vlasti nesposobne.

Dodao je da premijer Federacije Fadil Novalić više vremena provodi na suđenjima nego u kancelariji na svom radnom mjestu. 

SDP ima svoj "non-paper"

Na pitanje kako komentira odluku Semira Efendića da istupi iz SDA i preuzme Stranku za BiH, premda postoje špekulacije da je to zapravo bio manevarski potez dogovoren sa SDA kako bi im se povećao koalicioni kapacitet, Nikšić je istakao da vjeruje da to nije istina.

- Poznajem Semira i smatram da je on sam donio tu odluku. Pametan je momak i jednostavno više nije htio dozvoliti da ga sputavaju - izjavio je Nikšić.

Prokomentirao je i koaliciju SDA - SNSD u Srebrenici,te zašto je odbio da potpiše izjavu reisa Kavazovića.

Nikšić je ekskluzivno otkrio za "Avaz TV" da će Socijaldemokratska partija na pres konferenciji zakazanoj sutra otkriti svoj "non-paper".

Kompletan intervju pogledajte na "Avaz TV".

NA VRH

Podijeli članak na