LJETOVANJA

Za 1. maj u Makarskoj najviše bilo Bosanaca, turistički radnici poručuju: Naša su vam vrata širom otvorena

Ako ne bude novih iznenađenja glede pandemije, očekujemo da će biti više gostiju nego prošle godine, rekla je za „Avaz“ Novak-Srzić

A. Jamaković

Za prvomajski vikend, u Makarskoj su registrirana 1.833 noćenja turista, od čega je najviše bilo gostiju iz Bosne i Hercegovine koji su ostvarili 912 noćenja.

Nakon loše prošle sezone zbog pandemije i ograničenja u kretanju ovo su ohrabrujuće vijesti ta turističke radnike u Hrvatskoj pred novu ljetnu sezonu.

Kako je za portal „Avaza“ kazala Hloverka Novak-Srzić, direktorica Turističke zajednice Grada Makarska, mnogo su iznenađeni posjetom turista, prije svega tokom prvomajskih praznika.

-  U gradu je bilo 900 turista, a ostvareno je 2.000 noćenja. Prognoze da će predsezona biti loša nisu se ostvarila. To je dobar znak pred početak turističke sezone. U gradu trenutno imamo 500 gostiju, znatan dio je iz Bosne i Hercegovine, ali imamo i Mađara, Poljaka...- kazala je Novak-Srzić.

  • Novak-Srzić: Dobro došli u Makarsku

    Novak-Srzić: Dobro došli u Makarsku

    Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL


Dodaje da su hoteli otvoreni kao i da radi privatni smještaj.

-    Gostima sa Zapada dobro su popunjene i vile s bazenima. Optimistične vijesti za početak prave sezone. Ako ne bude novih iznenađenja glede pandemije, očekujemo da će biti više gostiju nego prošle godine. Naši hotelijeri na Makarskoj rivijeri prognoziraju sezonu na razini 70 posto u odnosu na onu 2019., rekordnu turističku godinu – rekla je za „Avaz“ Novak-Srzić.

  • Posjetitelji uživaju u sunčanom proljetnom danu na popularnom vidikovcu Skywalk na Biokovu

    Posjetitelji uživaju u sunčanom proljetnom danu na popularnom vidikovcu Skywalk na Biokovu

    Foto: Milan Sabic/PIXSELL


Na kraju je imala i poruku za bh. građane.

- Dobro došli u Makarsku, imamo na Biokovu Skywalk kao novu atrakciju, nebesku šetnicu. Naša su vam vrata širom otvorena – dodala je Novak-Srzić.

Više o temi Makarska

NK ŠIROKI BRIJEG
Karačić: Novi igrači su se odlično uklopili
NA VRH

Podijeli članak na