REAKCIJE

SDA: Već dugo pozivamo na formiranje patriotskog bloka, pozdravljamo prijedlog Denisa Bećirovića

Taj mirotvorni i stabilizirajući front bi bio najbolji odgovor na retrogradne avanturističke politike koje ugrožavaju stabilnost i mir u zemlji, kazali su iz SDA

SDA: Pozivamo na formiranje širokog bh. fronta. Arhiv

A. J.

6.5.2021

Iz Stranke demokratske akcije (SDA) oglasili su se saopćenjem u kojem navode da još od osnivanja pozivaju na formiranje jedinstvenog patriotskog bloka koji bi za cilj imao zaštitu države Bosne i Hercegovine, njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

- S tim u vezi, pozdravljamo prijedlog potpredsjednika SDP-a Denisa Bećirovića o formiranju pokreta za zaštitu države Bosne i Hercegovine, u kojem bi bile i vladajuće i opozicione stranke, što je u potpunosti na tragu inicijativa i državničke politike SDA. SDA je i nakon Općih izbora 2018. godine pozvala sve probosanske stranke na formiranje širokog patriotskog bloka na državnom nivou. Taj je prijedlog, nažalost, odbio SDP - naveli su iz SDA.

Dodaju da se nadamo da prijedlog Denisa Bećirovića predstavlja zaokret u politici te stranke i spremnost da se interesi države Bosne i Hercegovine stave ispred interesa stranaka i pojedinaca.

- Pozivamo još jednom sve političke snage, uključujući i one sa srpskim i hrvatskim predznakom, kojima je u interesu očuvanje mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini, jačanje njenih institucija i ekonomije, te dalji napredak u integracijskim procesima, na formiranje širokog bosanskohercegovačkog fronta. Taj mirotvorni i stabilizirajući front bi bio najbolji odgovor na retrogradne avanturističke politike koje ugrožavaju stabilnost i mir u zemlji, te koče sve pozitivne procese - navodi se u saooćenju SDA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.