IZBRISALA OBJAVU

Sebija se pohvalila da je dobila tužbu protiv Gavrankapetanovića, sutkinja unaprijeđena prije presude

Prof. Gavrankapetanović u tužbi je naveo kako je bio žrtva mobinga, da su ga tuženi sistemski uznemiravali na radnom mjestu

Sebija Izetbegović i Ismet Gavrankapetanović. Ilustracija

A. K.

6.5.2021

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović pohvalila se na svom Facebook profilu kako je Općinski sud u Sarajevu odbio tužbu direktora sarajevske Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Ismeta Gavrankapetanovića za mobing. Međutim, objava je ubrzo nestala sa ove društvene mreže, odnosno izbrisana je. 

Riječ je o prvostepenoj presudi. Prof. Gavrankapetanović u tužbi je naveo kako je bio žrtva mobinga, da su ga tuženi sistemski uznemiravali na radnom mjestu od februara 2016. godine do otkaza ugovora o radu 31. decembra 2017. godine.

Pravna zastupnica prof. Gavrankapetanovića Maida Galijatović za Raport je potvrdila da je stigla prvostepena presuda koja je, kako ističe, promašena.

Uložit će žalbu

- Dakle, tek je riječ o prvostepenoj presudi na koju ćemo uložiti žalbu i mislimo da će ona biti uspješna. Moram reći da smo jako iznenađeno ovakvim viđenjem stvari i da se nismo nadali da bi se moglo razmišljati u ovom smjeru - kaže Galijatović.

Dodaje kako je slučaj zaključen u martu i kako se presuda ne može dovoditi u vezu sa prelaskom 13 anesteziologa sa KCUS-a u Opću bolnicu. Međutim, advokatica Galijatović ističe kako je indikativna činjenica da je sutkinja u ovom predmetu Dženana Hadžiomeragić malo prije donošenja ove presude unaprijeđena za sutkinju na Kantonalnom sudu KS.


Isplata sudskih troškova

Inače, presudom koju je donio Općinski sud Sarajevo Gavrankapetanoviću je naloženo da mora platiti troškove tuženima i sudske troškove u iznosu od 17.000 KM i to prvooptuženom KCUS-u i drugootuženoj prof. dr. Sebiji Izetbegović, generalnoj direktorici KCUS-a, u iznosu od 5.616 maraka, trećeoptuženom prof. dr. Đemilu Omeroviću, šefu Klinike za ortopediju i traumatologiju, u iznosu od 5.686 KM te prof. dr. Dželaludinu Junuzoviću, tadašnjem direktoru Hirurških disciplina, u iznosu od 6.318 KM.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.